Reklama svarbiau už saugumą?

Šiaurinėje miesto dalyje gyvenantys klaipėdiečiai atkreipė dėmesį į vieną skiriamojoje eismo juostoje Šiaurės prospekte stovintį reklaminį stendą, užstojantį vairuotojams matomumą.

Autobusų, visureigių ir mikroautobusų vairuotojai priversti lankstytis, kad pro stendo apačią pažiūrėtų, ar pagrindiniu keliu neatvažiuoja automobilis.

Visa išorinė reklama uostamiestyje derinama su Klaipėdos savivaldybės darbuotojais – vyriausiuoju miesto dailininku, kalbos tvarkytoja. Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai dažniausiai atidžiai apžiūri kiekvienos reklamos maketą ir tik tuomet raito parašą.

Kodėl šį kartą niekam neužkliuvo tai, kad reklaminis stendas, net ir neprofesionalo akimi žiūrint, pastatytas per arti apsisukimo, nėra aišku.

Stendas stovi Šiaurės prospekto vidury. Norintieji apsisukti specialioje salelėje, turi atidžiai apžvelgti pagrindinį kelią ir tik tuomet įsukti į jį iš šalutinės juostos.

„Iš tiesų, aukštesnio automobilio vairuotojui nieko nematyti. O jei autobusas važiuos? Ką jo vairuotojui daryti? Tiesos yra, kad trukdo eismui“, – apžiūrėjęs dienraščio nuotraukas, tikino savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus.

Pašnekovas aiškino, kad jo skyrius nederina leidimų išorinei reklamai.

„Čia miesto vyriausiojo dailininko Mindaugo Petrulio veiklos plotai“, – sakė R.Mockus.

Jei reklama užstoja šviesoforą ar kelio ženklą, jos ten neturi būti.

Aiškinantis, kas turėtų atkreipti dėmesį ne tik į reklamos grožį ir legalumą, bet ir saugumą, R.Mockus pripažino, kad jis su kitais Transporto skyriaus kolegomis jau kartą triūsė nuimdamas reklaminius skydus, kurie trukdė vairuotojams.

„Jei reklama užstoja šviesoforą ar kelio ženklą, jos ten neturi būti. Teks pasidomėti, kokiu atstumu gali būti tokio dydžio stendas nuo važiuojamosios dalies. Na, neturi jis trukdyti matomumui“, – reziumavo R.Mockus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas

Antanas portretas
Turetu issiaiskinti, kas tokius darbelius daro? Tai nesaugu! Geda Klaipedos 'dailininkams'

Pagaliau paknaisios petruli !!!

Pagaliau paknaisios petruli !!! portretas
Pagaliau gal atkreipsite demesi i PETRULIO darbelius !!!!!

Sveikas protas

Sveikas protas portretas
Kaip tik OLE paminėjo ties Debreceno gatve įkastą skydą , ir jo fundamentą , kuris užstoja matomumą ir koks nors greičio mėgėjas užmuš toje vietoje žmones. Bet kokie asilai projektavo ir tvirtino tą projektą. Juk ir pirmo kurso studentas pasakys kad fundamentą dedant ne per vidurį, o patraukus nuvažiuojančio eismo linijos pusėn, tos problemos nebūtų. Tai ponai tokių projektų tvirtintojai turėtų ir susimokėti už kvalifikacijos neturėjimą, nemokšiškumą, ir apleisti priperstus krėslus.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių