Reikalauja nupjauti pavojingą medį

Kova dėl medžių pakrypo netikėta linkme. Šįkart keli klaipėdiečiai įvairiais būdais bando įtikinti atsakingas tarnybas, kad prie pat jų daugiabučio namo augantis medis – avarinės būklės. Tačiau žmonių pastangos bergždžios – baimes pasėjęs klevas artimiausiu metu nebus pašalintas.

Klaipėdietė R. įsitikinusi, kad priešais jos langus Naikupės gatvėje stovintis klevas gali bet kada nulūžti ir suniokoti ne vieno klaipėdiečio būstą.

Įsibaiminusi moteris kreipėsi pagalbos į miesto savivaldybę, bet atsakymo taip ir nesulaukė.

Naikupės g. 14-ojo namo kieme medžiai klaipėdiečius gąsdina jau seniai.

Vasaros pradžioje surinkę parašus žmonės kreipėsi į namą administruojančios bendrovės "Jūros būstas" atstovus.

Atvykęs įmonės vadybininkas patvirtino, kad medis išties yra senas, sergantis ir jį būtina nupjauti. Tačiau tam reikalingas leidimas, kurį išduoda miesto savivaldybė.

Rugsėjo 5 d. klaipėdietė pateikė prašymą nukirsti medį Miesto tvarkymo skyriui. Nesulaukusi atsakymo ėmė skambinti. Tačiau veltui.

"Nieko konkretaus išpešti nepavyko. Atsiliepusi skyriaus vedėja Irena Šakalienė vis paprašo perskambinti po pusės valandos ir paskui visai nebekelia ragelio. Galiausiai kažkokie specialistai buvo atėję apžiūrėti", – aiškino klaipėdietė R.

Ir pernai, ir per šiųmetes audras vėjas spėjo išversti jau ne vieną kieme augusį medį. Esą tik laiko klausimas, kada grius šis klevas.

Uostamiesčio savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja I.Šakalienė aiškino, kad tariamai pavojingą medį Naikupės gatvėje jau apžiūrėjo septynių žmonių komisija.

Buvo priimtas sprendimas jo nešalinti. Numatytas tik genėjimas.

"Žmogui pasirodė, kad tas medis yra avarinės būklės, bet atvažiavo įmonės "Klaipėdos želdiniai" komisija, įvertino jį kaip patenkinamos būklės ir nusprendė nugenėti. Taip nutarė septynių žmonių komisija, o Miesto tvarkymo skyrius yra tik vykdytojai. Kokius mums leidimus išduoda, tą mes ir darome. Liepia kirsti – kertame, liepia genėti – genime", – atsakė I.Šakalienė.

Tiesa, klaipėdiečių tokios kalbos nenuramino. Priešingai.

"Su nerimu lauksime kitos audros. Virsdamas medis sunaikintų 3–4 butų balkonus ir langus. Laimei, esu apdraudusi butą, todėl už patirtus nuostolius galės atsakyti savivaldybė", – įsitikinusi pašnekovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valdzia

Valdzia portretas
Klaipedos tarnautojam (atsiprasau dievai) normalu nekelti ragelio ar numesti vidury pokalbio, kai nepatinka. JIE VALDZIA

> Tika

> Tika portretas
Kam jums papildomos problemos ? Apsidrauskite automobilius, butus, balkonus, namus ir jums iš karto bus atlyginta. O draudimas jau išsiaiškins kas kaltas

Tika

Tika portretas
teisingai, lai savivaldybė pasirašo, kad prisiima pilnai atsakomybę ir pilnai atlygins nuostolius, nes kitokių atveju bus nieko mes nežinome, niekas nesakė, niekas negirdėjo. Nes pas mumis įprasta, kai jau nuvirsta, padaro žalos automobiliams ar pastatams, tai rėkia kodėl nebuvo jiems pranešta.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių