Reguliarus sportas R. Žiogo šeimai suteikė sveikatos ir darnos

  • Teksto dydis:

Spartus gyvenimo tempas ir pareigų našta atima daug laiko ir jėgų. Nebėra kada užsiimti trokštama veikla, o kartais – ir pabūti su brangiausiais žmonėmis. Išlaikyti vidinę pusiausvyrą derinant darbą, karjeros siekius ir artimųjų poreikius – rimtas iššūkis kiekvienai šeimai.

Sportas virto pomėgiu

Gerai žinomas renginių vedėjas, verslininkas Remigijus Žiogas nesupranta žmonių, kurie teigia vis neturintys laiko sau ir artimiesiems: "Tai tik pretekstas, kai nenori nieko keisti ir neieškai sprendimų. Pats vadovaujuosi taisykle – kuo labiau esi užimtas, tuo daugiau padarai."

R.Žiogas sako, kad jo darbotvarkė surikiuota taip, kad laiko pakanka ir šeimai, ir darbui, taip pat ir smagiam laisvalaikiui, kurio svarbi dalis – judėjimas ir sportas.

Rytinės treniruotės sveikatingumo ir sporto klube "Apelsinas" jau tapo neatsiejamos nuo kasdienės dienotvarkės ne tik R.Žiogui, bet ir jo žmonai Rovenai. Ji sportuoja su asmeniniu treneriu, o R.Žiogas mieliau renkasi treniruoklių salę.

Kartais renginių organizatorius mielai ima į rankas ir šiaurietiškojo ėjimo lazdas, pažaidžia stalo tenisą, dalyvauja mėgėjų bėgimo varžybose.

R.Žiogas aktyviai sportuoja jau dešimt metų. Jis su žmona Rovena pasirinko treniruotes sveikatingumo klube "Apelsinas", kuris jau tapo šeimos klubu.

Vyras tikino, kad, norint pasiekti teigiamų pokyčių, būtina reguliariai sportuoti mažiausiai pusmetį. Reguliarios treniruotės vyrui padėjo atsikratyti 10 kilogramų antsvorio, ugdyti ištvermę ir valią.

Pradėjus sportuoti kasdieniame gyvenime atsirado daugiau disciplinos. Pasak R.Žiogo, tai padeda suvaldyti stresą ir laiku suspėti atlikti visus dienos darbus.

Vaikai nekeičia tėvų įpročių

R.Žiogas stengiasi kiekvieną vakarą nuo šeštos valandos skirti visą savo dėmesį ir laiką tik šeimai. Sekmadieniai taip pat suplanuoti tik šeimos poilsiui.

Kai atsisakėme svaigalų, rūkymo ir pradėjome sportuoti, mums laiko užtenka viskam.

"Mes vienas kitą įkvepiame, o kai kada ir sudrausminame. Kai atsisakėme svaigalų, rūkymo ir pradėjome sportuoti, mums laiko užtenka viskam", – savo patirtimi, kaip pasiekti darną šeimoje, dalijosi renginių vedėjas.

Aštuonerių metų ir dešimties mėnesių dukras auginanti pora net neabejoja, kad judėjimas ir sportas taps ir jųdviejų atžalų gyvenimo dalimi, nes tai, anot R.Žiogo, ne tik raumenų mankšta, bet ir smagus laisvalaikio užsiėmimas.

"Vaikai nekeičia mūsų įpročių ir pomėgių. Priešingai – vyresnėlė Riana, pamačiusi, kad aš įsijautęs naršau telefone, liepia jį padėti į šoną. Ji pati kiemo vaikas, lanko šokių studiją, daug laiko praleidžia lauke", – pasakojo R.Žiogas.

Pašnekovas pastebi, kad sveikatingumo ir sporto klube "Apelsinas" su vaikais sportuoti patogu. Čia vaikams parengtos specialios treniruočių programos, sveikas vaikiškas meniu.

"Tai vienintelis klubas, kuris orientuojasi ne į raumenų auginimą, o į gerą savijautą. Čia niekas tavęs nepalieka vieno – nuolat stebi, kaip tau sekasi atlikti pratimus, įvertina tavo pažangą, pataria, ką daryti kitaip, kaip koreguoti mitybą, gyvenimo būdą, kad dar geriau jaustumeisi", – pabrėžė R.Žiogas.

Treniruotės ir paaugliams

Visus 12 savo veiklos metų "Apelsinas" augo ir keitėsi prisitaikydamas prie klientų poreikių. Pastaruoju metu stebima tendencija, kad dėl spartaus gyvenimo tempo, nuolatinio streso žmonės nebesugeba tinkamai atsipalaiduoti ir stokoja laiko sau bei šeimai. Tai paskatino "Apelsiną" tapti sveikatingumo ir sporto klubų tinklu visai šeimai.

Daug metų sportuojantis R.Žiogas viliasi, kad dukros ateityje taip pat rinksis aktyvų ir sveikesnį gyvenimo būdą, pamėgs sportą. Juolab kad sportuojantiems tėvams jau nebereikia sukti galvos, kur treniruotės metu palikti vaikus.

Visuose "Apelsino" klubuose mažyliai nuo trejų metų gali saugiai ir smagiai leisti laiką naujuose žaidimų kambariuose. Kadangi juose įrengtos vaizdo kameros, tėvai treniruoklių salėje gali stebėti mažuosius ir jaustis ramūs dėl jų saugumo.

Paaugliai nuo 14 metų kviečiami sportuoti su asmeniniu treneriu, kuris išmokys saugaus ir sveiko sportavimo principų, o nuo rugsėjo "Apelsinas" paaugliams pasiūlys naujas treniruočių programas.

Klube dirbantys kineziterapeutai ir sveikatingumo specialistai padeda koreguoti stuburo ir laikysenos sutrikimus. Tai ypač aktualu paaugliams, mėgstantiems ilgai leisti laiką prie kompiuterio ar naudotis telefonu.

Šeimomis sportuojantiems "Apelsino" klientams suteikiama galimybė įsigyti šeimos abonementus, kurie yra labai lankstūs ir padeda sutaupyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Priviso Klaipėdoje pseudo klaipėdiečių ir dar žvaigždžių. Gal grįžkit į ten iš kur Jūsų šaknys gerbiamieji žvaigždūnai.

V.

V. portretas
Kaip čia taip išėjo kad Žiogas už Zvonkę populiaresnis patapo :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių