„Regitroje“ – gandai ir klausimai

Vakar "Regitros" Klaipėdos filialas buvo panašus į avilį per medunešį – aikštelėje trūko vietų automobiliams, o prie 12-os įmonės langelių rikiavosi eilės interesantų.

Vakar "Regitros" Klaipėdos filialas buvo panašus į avilį per medunešį – aikštelėje trūko vietų automobiliams, o prie 12-os įmonės langelių rikiavosi eilės interesantų.

Eilėje – aktualūs pokalbiai

Tai buvo antroji diena, kai valstybinės įmonės "Regitra" kompiuteriai automatiškai išregistravo daugybę automobilių, kurių savininkai net įspėti nesuskubo pasirūpinti savo transporto priemonių technine apžiūra arba neapdraudė privalomuoju civiliniu draudimu.

Gal todėl ne vienas savo eilės laukęs žmogus ieškojo pašnekovų šia tema. Buvo akivaizdu, kad žmonės daug girdėjo apie naująją tvarką, bet suprato ne viską.

"Man sakė, kad galima sustabdyti dalyvavimą eisme ir nebūtinai važiuoti į "Regitrą", galima tai padaryti internetu. Taip net dar geriau, nes visiškai nekainuoja", – kalbėjo prie durų savo eilės laukusi moteris.

Kitas vyras sustabdė skubantį "Regitros" darbuotoją ir prašė pasakyti, ar automobilis gali būti išregistruotas, jeigu ilgiau nei tris mėnesius yra pasibaigęs privalomasis civilinis draudimas ir techninės apžiūros galiojimo terminas ar tik vienas šių dalykų.

Keli vyrai diskutavo, gerai ar blogai, kad įsigaliojo pakeitimai, užkertantys kelią važinėti nesusitvarkiusiems privalomų formalumų.

Laukė tik pusvalandį

Valstybinės įmonės "Regitra" Klaipėdos filialo vadovas Saulius Budinas tikino, kad vakar čia nebuvo daugiau lankytojų nei įprasta.

"Nepamirškime, kad tai buvo antradienis, pirma diena po savaitgalio, kai mes dirbame. Be to, vieną operaciją paprastai ateina daryti ne vienas, o keli žmonės, todėl susidaro įspūdis, kad rikiuojasi labai ilgos eilės. Pats kelis kartus tikrinau – interesantai laukė ne ilgiau nei pusvalandį", – patikino S.Budinas.

Jis priminė, kad pagal Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pakeitimus, įsigaliojusius nuo liepos 1-osios, transporto priemonėms, neturinčioms techninės apžiūros arba privalomojo civilinės atsakomybės draudimo, stabdomas dalyvavimas viešajame eisme.

Prieš tai kiekvienam transporto priemonės savininkui duodama 90 dienų susitvarkyti šiuos dalykus.
S.Budinas dar kartą paaiškino, kad dalyvavimas eisme stabdomas per šį laiką neįvykdžius vienos ar abiejų šių būtinų sąlygų.

Jeigu žmogus planuoja, kad kažkurį laiką, bet ne ilgiau nei metus, nesinaudos transporto priemone, gali pats sustabdyti dalyvavimą viešajame eisme. Tai galima padaryti atvykus į "Regitros" padalinį arba elektroniniu būdu. Asmuo pats gali pasirinkti laikotarpį, kada nesinaudos savo transportu.

Ši paslauga atvykus į "Regitrą" kainuoja 10 litų, o internetu už duomenų tvarkymą imamas 8 litų mokestis registro tvarkymui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Per daug tylus ir kantrus lietuviai

Per daug tylus ir kantrus lietuviai portretas
Per daug tylus ir kantrus lietuviai, jei ką geriausiu atveju tyliai ir be triukšmo emigruoja iš Lietuvos. Jie nelinkę kovoti už teisybę, jie geriausiu atveju gėdingai pabėga iš Lietuvos. Reikia būti visiška aklam ir kurčiam kad nesuprastumei, kad vis labiau Lietuvoje įsigali vergovė, kad vis labiau iš žmogaus atimamas paskutinis orumas, kad vis labiau žmogus Lietuvoje tampa nieku. Lietuvoje nepatenkintų neliko. Jie išvažiavo į užsienius. Lietuvoje liko tik patenkinti gyvenimu vergai, kurie su džiugesiu ir pasimėgavimu prjiima valdžios pažeminimą ir jų orumo paniekinimą. Jie tarsi paliegę vergai ,kurie kitaip gyventi negali, nes jiems patinka kai juos žemina ir murkdo į purvą.

bizniukas

bizniukas portretas
regitros darbuotojams dabar pats bizniukas , ateje pastebekite kiek zmoniu jie paima be eiles 20 lt o gal ir daugiau jiems paduodami savo ismustus numeriukus, o saziningas laukdamas tai gali ilgokai ten sedeti, as nelabai noriu tiketi kad ponas Budinas sito nezino o jei nezino tai labai lengva pagaut , pvz mano numeriukas buvo 100 o kai ateina savas uzsidega kok 80 tai labai keista,tai jiems sitas bardakas tai i nauda , tas pats ir su transkona.

kodel

kodel portretas
As savo automobili isregistravau 2014 08 12 , bet Regitra atsiunte ispejamaji laiska , kodel , negi 21 amziuje dar vyksta tokie dalykai , kad nemato , kad transporto priemone isregistruota .Tai darbuotoju darbo brokas !
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

  • Gargždų gyventojus išgąsdino suveikusi sirena
    Gargždų gyventojus išgąsdino suveikusi sirena

    Trečiadienio vakarą, prieš 19 val., Gargžduose nerimo įvarė staiga miesto centre ėmusi kaukti sirena. ...

  • Kaip apsaugoti dviračius nuo vagių?
    Kaip apsaugoti dviračius nuo vagių?

    Gyventojai jau vis aktyviau važinėja dviračiais ar paspirtukais, į kuriuos kėsinasi vagišiai. Jų grobiu dažniausiai tampa neprirakinti, be priežiūros palikti, neretai ir brangiai kainuojantys dviračiai. Pareigūnai pataria ženklinti savo turt...

    1
  • Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena
    Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena

    Šiandien, Didįjį penktadienį, uostamiesčio gatvėmis klaipėdiečiai neš maždaug šešių metrų kryžių. Šis Kristaus kančios apmąstymams skirtas Kryžiaus kelias tikintiesiems yra vienas svarbiausių įvykių prie&sca...

    4
  • Klaipėda puošiasi šventėms
    Klaipėda puošiasi šventėms

    Uostamiestis pamažu ruošiasi Velykoms. Kai kur prie daugiabučių namų matyti kiaušiniais papuoštos medžių šakos, prie Kultūros centro Žvejų rūmų – velykinė instaliacija, o parduotuvių vitrinose irgi yra velykinių ...

    2
  • „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas
    „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas

    Penktadienį Palangoje prasideda savaitę truksiančios kurorto dienos, kurios įprasmins Palangos krašto prijungimą prie Lietuvos prieš daugiau kaip šimtmetį bei paminės kurorto gimtadienį. ...

  • Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą
    Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą

    Kretingos valdžia nepritarė Danijos atsinaujinančios energetikos kompanijos „European Energy“ planams rajone statyti žaliojo kuro gamyklą. ...

    9
  • Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!
    Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!

    1. Jei perkate naujas padangas parduotuvėje ir servise, ten galite nemokamai atiduoti ir senąsias. Tik turi atitikti perkamų–paliekamų padangų kiekis ir tipas: jei perkate lengvojo automobilio padangas, traktoriaus ar sunkvežimio padangų palikti n...

    5
  • „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje
    „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje

    Milijonai keleivių, šimtai tūkstančių transporto priemonių. Praėję metai bendrovei „Smiltynės perkėla“ buvo darbingi ne vien perkėlimų skaičiumi. Ilgametes marių laivybos tradicijas puoselėjanti įmonė įgyvendina ambicingus p...

    5
  • Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais
    Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais

    Pernai pradėjęs kursuoti traukinys Vilnius–Ryga stojo Šiauliuose, o jau nuo balandžio sustos dar dviejuose Lietuvos miestuose. Uostamiesčio gyventojams iš Klaipėdos tiesiogiai pasiekti Latvijos sostinę traukiniu dar nepavyks, bet, pas...

    13
  • Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras
    Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras

    Liepojos gatvės pradžioje pokyčiai stebina ir tempu, ir mastais – metų pradžioje pagaliau nugriautas apleistas baltų plytų statinys ir greta jo veikusi parduotuvė. Dabar milžiniškoje statybų aikštelėje verda darbas. ...

    13
Daugiau straipsnių