Klaipėdiečiams ramybės neduoda kirai

Miesto centre gyvenantys klaipėdiečiai kenčia nuo kirų. Gyventojai skundžiasi, kad dėl šių paukščių klyksmų nebegali miegoti naktimis. Teigiama, kad kirus į gyvenamąjį rajoną privilioja šiukšlės.

Miesto centre gyvenantys klaipėdiečiai kenčia nuo kirų. Gyventojai skundžiasi, kad dėl šių paukščių klyksmų nebegali miegoti naktimis. Teigiama, kad kirus į gyvenamąjį rajoną privilioja šiukšlės.

Teritorijos, esančios nuo M.Mažvydo alėjos iki Liepų gatvės, kuri apima K.Donelaičio, J.Karoso, Šaulių, Vytauto gatves, gyventojus jau kuris laikas vargina paukščiai.

Pasak klaipėdiečio Antano, ypač daug kirų atskrenda prie Klaipėdos vaikų ligoninės. Vyras įsitikinęs, kad čia sparnuočius privilioja benamių išmėtytos atliekos.

„Tie išneršia konteinerius, o kirai atskrenda ir ieško maisto. Tiesiog siaučia po mūsų rajoną. Naktimis nebegalime miegoti nuo jų klyksmų. Visi kiti paukšteliai išskrido, nes išsigando“, – tvirtino gyventojas.

Vyras įsitikinęs, kad problemą padėtų išspręsti įrengti požeminiai konteineriai.

„Tai būtų išsigelbėjimas. Ir benamiai juose nieko neieškotų, ir paukščiai nebeskristų. Priešingu atveju ramybės nebus“, – guodėsi klaipėdietis.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė pasakojo, kad skundų dėl to, jog benamiai iškapsto atliekas iš konteinerių, sulaukiama.

Žmonės piktinasi ir atskrendančiais kirais. Tačiau iš minėto rajono Viešosios tvarkos skyrius skundų dar nebuvo gavęs. Vedėja žadėjo pasidomėti situacija.

Viešosios tvarkos skyrius atlieka patikrinimus dėl elgetaujančių žmonių. Jo darbuotojai M.Mažvydo alėjoje yra fiksavę asocialių asmenų grupę.

Gyvenamąją vietą jie turi, bet yra asocialūs – vartoja alkoholinius gėrimus, elgetauja. Gali būti, kad jie rausiasi ir konteineriuose minėtame rajone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Per 30 metų jie priprato prie atvirų šiukšių konteinerių, taip paprastai nepabėgs, net kai požeminius konteinerius įrengs. Tarybiniais laikais buvo kitokia šiukšlių sistema, ir tiesiog jiems nebuvo ką veikti kiemuose.

,.

,. portretas
Mes gyvenam Rysininku g. Cia prie Sausio 15-osios. Anksciau tu kiru nebudavo, bet pries pora metu apsigyveno ant salia esancio desimtaukscio stogo. Tik pradeda svisti, klykimas nesvietiskas. Tokiais balsais varo, kad ne visada pasakytum, kad cia paukstis.

Darius

Darius portretas
Gal geriau zmones reikia pradeti naikinti, pradeti nuo tu benamiu ir baigti tokiais komentatoriais.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių