R. Masiulis siekia kiniškų krovinių srauto per Lietuvą

  • Teksto dydis:

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis su oficialiu vizitu išvyko į Kiniją, kur diskutuos apie galimybę pritraukti Kinijos krovinių į Europą – jie būtų gabenami per Lietuvą.

Šeštadienį Pekine prasideda tarptautinis forumas „Viena juosta, vienas kelias“, kuriame R. Masiulis kalbės apie Klaipėdos jūrų uosto plėtros planus, alternatyvų traukinių maršrutą Kinija–Europa per Lietuvą, naudojantis integruotu įvairiarūšiu transportu ir europinės vėžės „Rail Baltica“ privalumais.

Turėdami įvairiarūšių terminalų pajėgumus, siūlysime jais naudotis aptarnaujant augančius Kinija–Europa konteinerinių traukinių srautus.

„Dvišalė partnerystė transporto ir logistikos srityse mums labai svarbi, nes Lietuva siekia tapti Kinijos ir Europos jungtimi bei patikima „Šilko kelio“ ekonominio bendradarbiavimo partnere. Mes taip pat palaikome Kinijos tikslą tobulinti transporto infrastruktūrą tarp Rytų ir Vakarų, kad susisiekimas su „Vienos juostos, vieno kelio“ regionais būtų saugus, sklandus ir greitas. Turėdami įvairiarūšių terminalų Šeštokuose ir Palemone pajėgumus, siūlysime jais naudotis aptarnaujant augančius Kinija–Europa konteinerinių traukinių srautus“, – pranešime sakė R. Masiulis.

Iki gegužės 17 dienos truksiančio vizito metu jis taip pat susitiks su Kinijos transporto ministru Li Xiaopengu (Siaopengu), Kinijos geležinkelių kompanijos bei Nacionalinės plėtros ir reformų komisijos ir verslo atstovais.

Delegacijoje, be to, yra Klaipėdos uosto direkcijos, „Lietuvos geležinkelių“ ir Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos valdymo bendrovės atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Mes pagal tą Vergovinį kodeksą GAMINSIM, kinai atsipūtę tais gaminiais prekiaus; kokia prasmė kiniečiams čia vystyti gamybą jei nebus kaip prekių išgabent?

nagis

nagis portretas
Kinija komunistu valdoma nedemokratine salis,kuri terorizuoja kaimynus,kaip ir maskolija.Tai kam bendrauti su korumpuota,egresyvia salimi/

Simas

Simas portretas
Masiuli. Ar dar mazai kinietisko slamsto Lietuvoje, neskaitant verge darbo.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių