R. Karbauskis: Klaipėdos universitetas nebus jungiamas prie didesnio universiteto

  • Teksto dydis:

Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad Klaipėdos universitetas išliks savarankiškas.

Visgi Švietimo ir mokslo ministerijos plane dėl aukštųjų mokyklų tinklo svarstomos dvi alternatyvos dėl šio universiteto likimo: jis arba būtų reorganizuojamas prijungiant prie plačios aprėpties valstybinio universiteto, arba liktų autonomiškas ir būtų stiprinamas, išgryninant jo profilį.

„Šiandien šnekame jau ne apie alternatyvą, šnekame apie sprendimą, kuris gali būti įgyvendintas, kuriam LVŽS, mūsų deleguota Vyriausybė pritaria ir atitinkamai galiu užtikrinti, kad visi įstatymai, pritaikant juos prie to, kas yra siūloma, bus priimti“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė R. Karbauskis.

„Mes einam pagal tai, kam Seimas pritarė dar birželio mėnesį. Ir nebuvo idėjos, kad Klaipėdos universitetas bus jungiamas prie kurio nors (didesnio universiteto), mes to nebuvome deklaravę, nėra tokio įstatymo projekto. Ministerijos nuomonė yra jos nuomonė, vienų ar kitų nuomonių buvo daug“, – dėstė jis.

Seime vykusioje spaudos konferencijoje Klaipėdos universiteto atstovai informavo apie kuriamą inovacijų ekosistemą, kurioje bus integruotos universiteto, kolegijų, kitų švietimo centrų, verslo įmonių ir regiono savivaldybių pajėgos. Universiteto tarybos pirmininkas, bendrovės „Vakarų laivų gamykla“ generalinis direktorius Arnoldas Šileika sakė, kad siūloma vizija apima verslo finansinę pagalbą universitetui.

„Tikrai galiu pasakyti, kad verslas prisideda ir prisidės ateityje“, – teigė jis.

Universiteto rektorius Eimutis Juzeliūnas tuo metu sakė, kad iš Seimo tikimasi pataisų dėl universitetų valdymo ir finansavimo tvarkos, numatant galimybę labiau įsitraukti savivaldybėms.

„Kaip žinote, Mokslo ir studijų įstatymas labai griežtai reglamentuoja tarybų sudėtį ir senatų sudėtį, tai būtų gerai, jeigu būtų tokia galimybė, kad ten savivalda galėtų deleguoti savo atstovus. Toliau kur yra straipsniai dėl finansavimo, ten turėtų būti galimybės savivaldai formuoti universiteto biudžetą, finansus“, – sakė E. Juzeliūnas.

Klaipėdos savivaldybė prieš kelias savaites aiškino norinti glaudžiau bendradarbiauti su Klaipėdos universitetu. Švietimo ir mokslo viceministras Giedrius Viliūnas tuomet sakė, kad savivaldybės ketinimus būtų galima vertinti matant konkretų finansinį investicinį planą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hm

hm portretas
O prie mažesnio bus?

Kažkokia nesmamonė

Kažkokia nesmamonė portretas
Buvo laikas atsijungia vėl susijungia po kiek vėl atsiskirs paskiau vėl atsijungs.. tai aišku kainuoja :-D

Klaipėddietis

Klaipėddietis portretas
Keista ta Lietuvėlė ,valstietis būdamas tik komiteto pirmininku valdo Lietuvą ,dar gerai ,kad jis palaiko mus klaipėdiečius ir nenaikins mūsų Universiteto,nors jau rytoj jis gali sakyti kad jis to nesakė ,kad tai žodžiai paimti iš konteksto,taip ir gyvenam...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių