R. Cibauskas rems „nematomus žmones“

Verslas ir kultūra turi eiti išvien. Tuo įsitikinęs Rimantas Cibauskas – įvairius kultūrinius reiškinius daug metų remiantis verslininkas įsteigė dar ir Mecenato stipendiją jaunajam kultūros darbuotojui. Šiemet ją pelnė bibliotekininkė Rasa Skudikė.

Paspirtis – finansinė injekcija

Vakar Klaipėdos apskrities viešojoje I.Simonaitytės bibliotekoje oficialiai įsteigta Mecenato stipendija jaunajam kultūros darbuotojui.

Jos sumanytojas – bendrovės "Mūsų laikas" valdybos pirmininkas Rimantas Cibauskas, kasmet demonstruojantis išskirtinį dėmesį kultūrininkams.

Verslininkas šiuo metu mecenuoja I.Simonaitytės literatūrinę premiją, Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos renginį "Klaipėdos knyga", dienraščio "Klaipėda" organizuojamus Metų klaipėdietės rinkimus, Klaipėdos pilies džiazo festivalį, teatro spektaklius bei kitus kultūrinius reiškinius.

"Juk be kultūros ateities nėra", – įsitikinęs jis.

Šiemet pradedama dar viena nauja tradicija – Mecenato stipendija jaunajam kultūros darbuotojui. Taip siekiama įvertinti jaunųjų talentų nuopelnus miesto kultūrai, paskatinti juos dar aktyvesnei kūrybinei raiškai.

"Norime atkreipti dėmesį į jauno žmogaus talentą. Bet kokia finansinė injekcija yra tam tikra paspirtis į priekį. Galbūt tai paskatins ir kitus verslininkus prisidėti prie Klaipėdos kultūros puoselėjimo", – svarstė R.Cibauskas.

Pelnė R.Skudikė

Pirmoji stipendija šiemet dedikuojama praėjusiems Lietuvos bibliotekų metams ir skiriama minėtos įstaigos darbuotojui, kurį pasiūlė pačios bibliotekos. Ją pelnė Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos Skaityklų skyriaus vedėja 34-erių R.Skudikė.

I.Simonaitytės bibliotekos vadovo Juozo Šikšnelio žodžiais, Rasa – puiki darbuotoja, naujų idėjų sumanytoja ir skatintoja, pernai ji buvo viena keturių realizuotų kultūros projektų autorių.

R.Skudikei balandžio 27-ąją, minint Kultūros darbuotojų dieną, bus įteikta stipendija, kuri siekia 2 tūkst. eurų.

Pasak R.Cibausko, bibliotekininko darbas deramai neįvertinamas, nors yra nelengvas, kilnus ir pasiaukojantis.

"Tai – pirmasis žingsnis. Kitais metais rinkimų procese jau nebedalyvausiu, ši misija bus perduota specialiai sudarytai komisijai. Stengsimės pažiūrėti į teatrų, muziejų, bibliotekų, galerijų darbuotojų gretas kaip įmanoma objektyviau", – teigė pašnekovas.

Kandidatais stipendijai galės būti siūlomi jaunieji kultūrininkai, tai yra asmenys nuo 14 iki 35 metų arba kolektyvai.

Paraiškos bus priimamos kasmet nuo sausio 1 d. iki balandžio 1 d. Jas vertins ir kandidatą Mecenato stipendijai išrinks komisija, sudaryta iš stambiausių miesto kultūros įstaigų vadovų.

Stipendiatas bus skelbiamas kasmet, minint pasaulinę Kultūros dieną, įstaigoje, kurios darbuotojas gaus stipendiją.

"Neabejoju, kad talentų tikrai atsiras, o stipendija bus savotiška paspirtis siekti aukštumų ir motyvuos ne tik pačius laimėtojus, bet ir kitus. Nes dažnai gabius žmones slegia bendras nusivylimas, kurį įveikti yra sunkiausia. Geras pavyzdys – Metų klaipėdietės rinkimai, parodantys, kad iš tikrųjų galima daug nuveikti miesto labui", – kalbėjo R.Cibauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
tegu klaipedos "pajurio "akcininkams pavogyus pinigus grazina.

Taip

Taip portretas
ir dar yra užsiėmęs sklypą nelegaliai šalia savo rūmų...taip rašė spauda ...

tikras mecenatas

tikras mecenatas portretas
P. Cibauskas realiai ir sistemingai remia kultūrą, meną. Pagarba ir dėkingumas jam. Kai kurie kiti (praturtėję) retkarčiais irgi tai padaro, tačiau tik norėdami pasireklamuoti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių