Puodžių gatvėje – daugiau saugumo

Puodžių gatvėje siekiama užtikrinti saugesnį eismą. Atšilus orams, šioje gatvėje į kitą vietą bus perkelta viena pėsčiųjų perėja, aiškiai pažymėtos vietos, kur galima trumpam palikti automobilius ir kur tai daryti draudžiama.

Ieškoti priemonių, kaip užtikrinti saugesnį eismą Puodžių gatvėje, specialistams pavedė miesto mero pavaduotojas Artūras Šulcas.

Atkreiptas dėmesys, kad eismas šioje arterijoje yra intensyvus, trūksta vietų automobiliams statyti. Gatvėje yra kelios švietimo įstaigos, į kurias vaikus tėvai atveža.

Išanalizavus situaciją, specialistai pasiūlė Puodžių gatvėje esančioje pėsčiųjų perėjoje ties Naujojo Sodo gatve įkurdinti pėsčiųjų salelę.

Taip pat pėsčiųjų perėją, kuri yra ties Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro įėjimu, perkelti Vytauto gatvės link. Kad iš įstaigos vos išėję vaikai nepultų į gatvę, įrengti apsauginę tvorelę. Atkreiptas dėmesys, jog mažiau nei už 15 m yra kita pėsčiųjų perėja.

Specialistai pasiūlė, kad Puodžių gatvėje mašinoms būtų leista stovėti iki 30 min. Manoma, kad tiek laiko turėtų užtekti tėvams nuvesti vaikus į ugdymo įstaigas.

Horizontaliuoju žymėjimu ir vertikaliaisiais kelio ženklais bus aiškiai pažymėta, kur galima statyti mašinas ir kur tai daryti draudžiama.

Saugaus eismo komisijos nariai sutarė, kad imtis saugumo priemonių Puodžių gatvėje būtina.

Viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis konstatavo, kad situacija šioje arterijoje yra nenormali. Kontrolieriai per metus joje nustatė 650 Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

A.Šulco manymu, šioje gatvėje reikėtų statyti ir didesnius ženklus, nes dabartinių mažų dalis vairuotojų nepamato.

Priminta, kad Saugaus eismo komisija prieš maždaug metus buvo pateikusi rekomendacijas dėl posūkių į kairę Naujojo Sodo gatvėje panaikinimo. Manoma, kad tai iš dalies padėtų išspręsti ir Puodžių gatvės problemas.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, kad eismo organizavimas Puodžių gatvėje bus pakoreguotas, kai atšils orai, iš žemės išeis pašalas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ita

Ita portretas
Dasuto proto gumbai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių