Progimnazijos stadione uostamiestyje – tarsi karo lauke

Nuo tarybinių laikų remonto nemačiusiam Vitės progimnazijos sporto aikštynui – visuomenės sveikatos specialistų kritika. Pripažinta, kad stadionas yra prastos būklės ir mokiniai jame sportuoti negali.

Tvarkė tik tarybiniais laikais

Sunykęs stadionas J.Janonio gatvėje jau seniai kelia klaipėdiečių aistras. Esą sąlygos vaikams čia sportuoti – klaikios. Įstaigos auklėtiniai net negali atlikti visų užduočių, numatytų mokymo programoje.

Anksčiau Vitės mokyklos stadionas buvo naudojamas uosto reikmėms – aikštėje darbininkai kraudavo metalo ritinius.

Kai uostas išsikraustė, stadionas turėjo būti atkurtas, tačiau nuo pat nepriklausomybės laikų reikalai nepajudėjo.

Pastarąjį kartą jis tvarkytas tik tarybiniais metais.

Anot Vitės bendruomenės pirmininko Tomo Meškinio, neseniai Klaipėdos aplinkosaugininkai atliko stadiono dirvožemio taršos tyrimus ir nustatė, kad normos yra leistinos.

"Savivaldybė jau planavo lėšas dirvožemio valymo darbams, tačiau paaiškėjo, kad jų nereikės. Todėl susitikime su gyventojais savivaldybės administracijos vadovas pažadėjo skelbti konkursą projektavimui. Jau seniai rašome savivaldybei raštus prašydami, jeigu yra galimybė, atsiradus nepanaudotų lėšų, sutvarkyti stadioną. Juolab kad Vitės kvartale nėra nė vieno padoraus aikštyno, o pietinėje pusėje kai kurie stadionai po nepriklausomybės buvo rekonstruojami net po du kartus", – teigė T.Meškinis.

"Neturėtume laukti eilėje"

Dar pernai dėl Vitės pagrindinės mokyklos stadiono T.Meškinis raštu kreipėsi į savivaldybės administraciją ir sulaukė oficialaus atsakymo.

Esą atlikus biudžetinių ugdymo mokyklų reitingavimą, Vitės pagrindinės mokyklos stadionas pateko į trečiąjį etapą, tai yra į 2020 m. Tai reiškia, kad tik po dvejų metų būtų galima paruošti šio sporto aikštyno techninį projektą.

Dėl netinkamos stadiono būklės savo išvadas pateikė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamentas. Esą mokyklos sporto aikštyno danga – nelygi, todėl stadiono atnaujinimas turėtų būti paankstintas.

Nežinau, kur dabar jie sportuoja, tuose laukuose turbūt laksto.

"Mes neturėtume laukti eilėje. Juk mokiniai negali normaliai atlikti visų užduočių. Nežinau, kur dabar jie sportuoja, tuose laukuose turbūt laksto", – samprotavo pašnekovas.

Visų būklė panaši?

Klaipėdos savivaldybės Socialinės infrastruktūros poskyrio vedėja Roma Gadeikienė aiškino, kad aikštynams atnaujinti sudaryta ilgalaikė programa, į kurią patenka ir Vitės mokyklos stadionas.

Peržvelgusi dokumentus poskyrio vedėja gyventojų nenudžiugino.

Pagal parengtą programą naujas aikštynas turėtų būti projektuojamas ir įrengiamas tik 2022 m.

Esą visų planuojamų tvarkyti stadionų būklė daugmaž panaši. Vitės mokyklos aikštynas – ne išimtis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vau

vau portretas
KAIP į sieną vėl atsimušė. Tu gali per galvą verstis, rašyti begalę raštų, neveikia. Nesuprantu, ko laukti, jei gali sutvarkyti tą aikštyą ir anksčiau. Gėda, vaikai vėl kūno kultūrą darys tokiame stadione.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių