Pritarta naujų senelių globos namų steigimui

  • Teksto dydis:

Trečiadienį posėdžiavusi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos kolegija bendru sutarimu pritarė dar vienų senelių globos namų steigimui Klaipėdoje. Nauji senelių namai veiktų kaip Klaipėdos miesto globos namų (Žalgirio g. 3A) filialas.

Savivaldybės administracijos direktoriaus sudaryta darbo grupė, išnagrinėjusi galimybes dėl senyvo amžiaus asmenų globos paslaugų plėtros, pasiūlė rekonstruoti patalpas, esančias Vaivos g. 23, Melnragėje, pritaikant jas senelių globos namų veiklai. Čia 20 metų buvo vykdoma socialinė veikla.

Poreikį naujus senelių globos namus steigti gamtos apsuptyje diktuoja ir atliktos apklausos rezultatai. Apklausus globos namų gyventojus, taip pat globos namuose planuojančius apsigyventi ir kitus besidominčius asmenis paaiškėjo, kad nauji senelių namai turėtų būti statomi ramioje, atokioje vietoje, pavyzdžiui, prie jūros, pušyne, bet ne centrinėje miesto dalyje ar „miegamajame“ rajone.

Šiuo metu Klaipėdos miesto globos namuose gyvena 82 senyvo amžiaus asmenys ar suaugę asmenys su fizine negalia, Telšių vyskupijos Carito Klaipėdos regiono globos namuose gyvena 40 senyvo amžiaus asmenų ar suaugusių asmenų su fizine negalia, Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Klaipėdos viltis“ įsteigtuose globos namuose gyvena 30 suaugusių asmenų, turinčių protinę negalią.

Klaipėdos miesto gyventojai, esant jų pageidavimui, siunčiami ir į Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai, kitoms savivaldybėms pavaldžias globos įstaigas bei nevyriausybines organizacijas. Tokių asmenų yra apie 400.

Eilėje apsigyventi globos namuose dar laukia 61 Klaipėdos miesto gyventojas.

Vadovaujantis Socialinės apsaugos ir darbo ministro įsakymu patvirtintomis normomis, naujai steigiami senelių globos namai turėtų būti skirti ne daugiau kaip 40 asmenų, patalpos turi būti pritaikytos neįgaliųjų poreikiams.

Senyvo amžiaus asmenų socialinės globos paslaugų plėtra numatyta Klaipėdos miesto savivaldybės 2013–2020 metų strateginiame plėtros plane.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Turi būti statoma tose šalies regionuose kuriose bedarbystė ir verslui nepritaikytos sąlygos, o ne prie jūros ar geruose vietose, į geras vietas reik vežioti, kad gyvenimas būtu įdomesnis. Nejau valstybė nesugeba pastatyti pastatų kuriuose tilptu 10 000 klientų. Visos vietos būtu užimtos, jei aišku paslaugos būtu už pensiją ir pradinį įnašą 3000 e.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių