Pritarė pastatų griovimui

Uostamiesčio taryba ketvirtadienį pritarė Strėvos gatvėje esančių pastatų, kuriuose anksčiau anksčiau buvo įsikūręs vaikų lopšelis-darželis „Aušrinė“ ir moksleivių saviraiškos centras, nugriovimui. Šiuos darbus kompensuos uostas.

Moksleivių saviraiškos centras buvo įsikūręs, adresu Strėvos gatvė 5. Čia yra ir sandėliai, kiemo statiniai. Vaikų lopšelis-darželis „Aušrinė“ veikė pastate, esančiame Strėvos gatvė 9. Jo sklype taip yra kiemo statiniai, ūkinis pastatas. Šie statiniai savivaldybės funkcijų vykdymui nebenaudojami.

Šie pastatai trukdo privažiavimui prie Klaipėdos valstybinio jūrų uosto keliams rekonstruoti ir tiesti. Nugriauti juos planuota jau seniai.

Preliminariai skaičiuojama, kad pastatų nugriovimas atsieis apie 750 tūkst. eurų. Tiksli suma paaiškės viešųjų pirkimų metu. Ji gali ir sumažėti.

Tačiau savivaldybei pastatų nugriovimas nieko nekainuos. Išlaidas kompensuos Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pagal savivaldybės pateiktas ir dokumentais patvirtintas faktines išlaidas. Ji taip pat už pastatus savivaldybei turėtų pervesti per 1,8 mln. eurų.

Tarybos nariai domėjosi, ar uostas sumokės tik už pastatus, ar už tas lėšas pavyks atkurti ir funkcijas, kurios buvo organizuojamos pastatuose.

Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis tvirtino, kad lėšų užteks priestato prie darželio „Puriena“ statybai, o Moksleivių saviraiškos centras jau yra įsikėlęs į kitas patalpas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Burokas

Burokas portretas
Kurgine. Žmonių poreikiams nulis. Išmėteė po visą miestą grupes, ką kur. Darželis matote trugdo, o žmonėms iki pat kiemų padarys judėjimą šitokį - tai jiems mat nebus diskomforto. Bet... Juk tai Lietuva, stebūklų kraštas.

nieko sau

nieko sau portretas
nugriovė visą darželį o pastatys tik sukakotą priestatą!"ponui visada riekė o ubagui kampelis"?Ir tuo metu kai yra baisus darželių trūkumas!Kur visi tie visuomenininkai, tėvų komitetai ir kiti panašūs suinteresuoti turintys protestuoti prieš tokius akivaizdžius sukčiavimus ir skūsti apgavikus?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių