Prisiminė „Linkuvos“ įgulą: laikas bėga, skausmas nemažėja

Tradiciškai Klaipėdos skulptūrų parke pagerbta žuvusi laivo „Linkuva“ įgula. Šeštadienio rytą uostamiesčio valdžia, jūrininkų bendruomenė ir žuvusiųjų artimieji prie „Linkuvos“ paminklo padėjo gėles ir vainikus.

Ceremonijoje dalyvavo Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, miesto tarybos narys Rimantas Taraškevičius, bendrovės „Limarko laivininkystės kompanija“ vadovas Vytautas Lygnugaris, ilgametis jūrininkas Sigitas Šileris, Seimo narys Žygimantas Pavilionis, įgulos artimieji bei kolegos.

V. Lygnugaris teigė, kad jūrininko profesija – itin sudėtinga, kartais jūra ima ir pasiglemžia mūsų artimuosius.

„Ačiū Dievui, tai nevyksta masiškai, bet skausmas, kurį mes patiriame, labai didelis“, – kalbėjo jis.

V. Grubliauskas atkreipė dėmesį, kad nevalia pamiršti pavojų ir praradimų jūroje.

„Kol liks atsiminimai apie šią skaudžią netektį, tol būsime stipresni. Linkiu visiems tvirtybės – praradimai neturi stabdyti mūsų norų būti jūrininku“, – įsitikinęs Klaipėdos meras. Jam antrino S. Šileris, kuris susirinkusiesiems sakė – pamiršti praeities negalima, kokia ji bebūtų.

„Mums jūroje nesunku, jūrininkai nesiaukojo, o paprasčiausiai dirbą savo darbą. Tai yra daro tai, ką moka geriausiai“, – optimistiškai kalbėjo S. Šileris.

Išėję ir negrįžę jūrininkai pagerbti tylos minute.

Kasmet prie paminklo per Jūros šventę ateina ne tik oficialūs asmenys, bet ir „Linkuvos“ įgulos artimieji, skaudžiai išgyvenę jūrininkų netektis. 

Laivas „Linkuva“ su visa 18 žmonių įgula pražuvo Atlanto vandenyne 2000 m. birželį. Visi jie buvo Lietuvos piliečiai, tarp vyrų – viena moteris, Anastasija Komisarov,a gaminusi jiems maistą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PETRAS

PETRAS  portretas
Laivo "Linkuva" žuvimo geografinės koordinatės yra įamžintos paminkle. Tai Ramusis vandenynas, netoli nuo Meksikos krantų.

Siaip

Siaip portretas
Meksikos ilankoj ne atlante

Anonimas

Anonimas portretas
.....pražuvo Atlanto vandenyne 2000 m. birželį. Visi jie buvo Lietuvos piliečiai, tarp vyrų – viena moteris, Anastasija Komisarov,a gaminusi jiems maistą - priies rasydama straipsni nors pasitiraukit kur prazuvo? ir dar "gaminusi jiems maista..." ,yra profesijos pavadinimas ,ar ne?.... ir taip raso jurines valstybes zurnaliste ?!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių