Priminė apie saugų elgesį gatvėse

Rugsėjo 1-ąją, Mokslo ir žinių šventę, uostamiesčio moksleiviai ne tik pasveikinti sugrįžę į mokyklas, bet ir jiems priminta, kaip saugiai elgtis miesto gatvėse. Didžiausias dėmesys skirtas patiems mažiausiems – pirmokams.

Skatino elgtis saugiai

Sendvario progimnazijos mokiniai rinkosi Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje. Šventės proga juos pasveikino ir sėkmingų mokslo metų linkėjo parapijos klebonas Vilius Viktoravičius. Linkėdamas pasiekti mokslo aukštumas, dvasininkas palaimino pirmokų pasus.

Sendvario progimnazijos direktorė Lina Logvinovienė pabrėžė, kad pastarieji – tarsi sėkmės ženklas, kuris pirmokus lydės visada mokslo ir žinių kelyje.

Mažiausius Sendvario progimnazijos mokinukus, jų tėvelius, mokytojus Mokslo ir žinių šventės proga pasveikino ir valstybės įmonė „Klaipėdos regiono keliai“.

Pirmokams jie ne tik įteikė dovanas, bet ir priminė apie saugų elgesį miesto gatvėse.

„Mes ne tik tiesiame, remontuojame kelius, bet ir vykdome švietėjišką veiklą. Visus gatvėse skatiname elgtis saugiai. Kalbant apie saugų eismą, ypač didelį dėmesį skiriame patiems mažiausiems dalyviams. Organizuojame viktorinas, konkursus, kad šie lengviau perprastų, kaip reikia saugiai elgtis gatvėse“, – kalbėjo valstybės įmonė „Klaipėdos regiono keliai“ Kelių priežiūros ir saugaus eismo skyriaus vyresnysis specialistas Gintaras Ramanauskas.

Papasakojo apie pavojus

Valstybės įmonė „Klaipėdos regiono keliai“ kiekvienam pirmokui dovanojo knygutę apie saugų eismą, atšvaitą. Taip pat kiekvienai Sendvario progimnazijos pirmai klasei įteiktas saugaus eismo domino, kurį mokiniai galės žaisti klasėse laisvu laiku ir taip daugiau sužinoti apie saugų eismą.

„Mokytis saugaus eismo reikia nuo mažumės. Knygutė vaikams padės pažinti kelio ženklus, sužinoti, kaip saugiai pasiekti mokyklą, pereiti gatvę. Rudenį dienos trumpėja, o vakarai ilgėja. Tad atšvaitas reikalingas kiekvienam pėsčiajam, kad būtų matomas kelyje tamsiu paros metu. Svarbiausia, kad jis neliktų stalčiuje, o būtų naudojamas pagal paskirtį“, – pabrėžė G.Ramanauskas.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos tarnybos Prevencijos skyriaus viršininkė Rasa Bekėžienė mokiniams linkėjo laikytis visur taisyklių.

„Nesvarbu, ar tai Kelių eismo – gatvėse, ar namuose – nustatytų tėvelių, ar mokykloje – mokytojų. Pirmadienį susitiksime prie pėsčiųjų perėjų. Žiūrėsime, ar žinote, kaip pereiti gatvę, kad reikia būti atidiems, pasižiūrėti, nesistumdyti, nebėgti“, – tvirtino R.Bekėžienė.

Už žinias – dovanos

Vidurdienį švęsti Mokslo ir žinių dienos visi pakviesti į prekybos ir pramogų centrą „Akropolis“. Mokiniai čia galėjo gauti mokinio pasą, pasimatuoti ūgį, pasisverti, dalyvauti užduotyse.

Šventės metu susirinkusiems apie saugaus eismo taisykles pasakojo policijos atstovai. Pareigūnai demonstravo savo techniką, kuri sulaukė didelio susirinkusiųjų susidomėjimo.

Atėjusius pasitiko Lietuvos policijos simbolis ir visų draugas šuniukas „Amsis“.

Norintys galėjo sudalyvauti viktorinoje. Teisingai į klausimus apie saugų eismą atsakiusiųjų laukė valstybės įmonės „Klaipėdos regiono keliai“ praktiškos dovanos – atšvaitai ir knygutės apie saugų eismą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių