Prieš Velykas parapijiečius sukvietė į talką

Aktyvūs klaipėdiečiai šeštadienio rytą rinkosi Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje, kur vyko pasiruošimas Velykoms. Gausus būrys talkininkų tvarkė maldos namus ir šių prieigas.

Susirinkę parapijiečiai griebė iš rudens likusius lapus, rinko šakas. Darbai virė ir pačioje bažnyčioje. Buvo valomi maldos namų langai, suolai, klauptai, plaunamas altorius, kryžiai, skulptūros.

Nors spaudė šaltukas, susirinkusieji tvirtino, kad sušalti nėra kaip ir džiaugėsi pavasarinės saulės spinduliais. Po darbų susirinkusieji sėdo prie bendro vaišių stalo, bendravo.

Marijos Taikos Karalienės parapijos klebonas kunigas Vilius Viktoravičius džiaugėsi, kad parapijiečiai aktyviai sureagavo į kvietimą ir atėjo padėti pasiruošti vienai svarbiausių, prasmingiausių krikščionių švenčių – šv. Velykoms.

Po talkos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje prasidėjo gavėnios rekolekcijos. Susirinkusieji pakviesti atsitraukti nuo įprastinės veiklos, susitelkti į dvasinį gyvenimą, gilintis į save ir savo santykių su Dievu.

16 val. Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje vyko susitikimas su visuomenininku, istoriku dr. Vaciu Vaivada. Jis pasakojo apie savo per mėnesį nueitą tūkstančio kilometrų piligrimystės žygį po Žemaitiją. 17 val. vyko Švč. Sakramento adoracija ir Susitaikinimo pamaldos, o 18 val. mišios.

Visų sekmadienio šv. Mišių metu pamokslus sakys Telšių vyskupijos „Caritas“ direktorius, Rietavo parapijos klebonas, kunigas Antanas Gutkauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juokas ima

juokas ima  portretas
Nu Meškinis tai be reklamos niekur ,Pagarba ,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių