Prieš sūpuokles – peiliu

Dragūnų kvartalo gyventojus jau kurį laiką atakuoja nežinomas tvarkdarys. Peiliu apsiginklavęs asmuo du kartus paslapčia nupjaustė pačių klaipėdiečių įrengtų sūpuoklių virves ir, matyt, nežada nurimti. Įrenginį sutaisę gyventojai įtaria, kad kažkuriam kaimynui labai nepatinka vaikų keliamas triukšmas ir trypiamas šlaitas.


 

Dragūnų kvartalo gyventojus jau kurį laiką atakuoja nežinomas tvarkdarys. Peiliu apsiginklavęs asmuo du kartus paslapčia nupjaustė pačių klaipėdiečių įrengtų sūpuoklių virves ir, matyt, nežada nurimti. Įrenginį sutaisę gyventojai įtaria, kad kažkuriam kaimynui labai nepatinka vaikų keliamas triukšmas ir trypiamas šlaitas.

Svajojo apie pramogų alėją

Anot Dragūnų kvartalo gyventojo Audriaus, mintis šalia esančiame miške įrengti sūpuokles kilo jo kaimynams. Taip siekta vaikus atitraukti nuo kompiuterių, kad šie laisvalaikį leistų lauke.

Taip pat norėta gyventojus paskatinti daugiau laiko pabūti miške, kuris yra primirštas. Planuota, kad ateityje šioje vietoje turėtų atsirasti Sūpuoklių alėja, kurioje būtų ne tik vadinamosios tarzankės, bet ir kitokios sūpynės, skirtos ir vaikams, ir suaugusiesiems.

Pirmosios sūpuoklės buvo įrengtos prieš kelias savaites. Ilgą laiką jos niekam neužkliuvo – sėkmingai kabėjo. Buvo įrengta dar viena. Tada, anot vyro, atsirado nepatenkintųjų.

"Vienas žmogus piktinosi nežinia ko. Reiškė pretenzijas, esą kas atsakys, jei įvyks nelaimė: virvė nutrūks ar kas besisupdamas atsitrenks į medį. Argumentavome, kad suaugusieji patys atsako ir už savo, ir už savo vaikų saugumą", – tvirtino gyventojas.

Audrius atkreipė dėmesį, kad sūpuoklės įrengtos profesionaliai. Virvės yra tvirtos, jos nėra pririštos šiaip prie medžio šakos, o pritvirtintos prie specialaus skersinio.

Be to, Sūpuoklių alėją inicijavusi pora sūpuokles yra įrengusi ir Olando Kepurėje, dar keliose vietose mieste. Jos niekam neužkliuvo.

Neiškabėjo nė paros

Praėjus maždaug savaitei po naujų sūpynių įrengimo, iniciatorių laukė nemalonus siurprizas. Kažkas slapta nupjovė jų virves. Iš pradžių iniciatoriai manė, kad "tarzankes" pašalino vaikai ar kiemsargis.

Tačiau pastarasis aiškino, kad su tuo neturi nieko bendra, nors neslėpė, kad skundų dėl įrenginio būta.

Idėjos iniciatoriai nenuleido rankų ir nusprendė "renovuoti" sūpuokles. Prisidėti buvo kviečiami visi kvartalo gyventojai, kurie nori ne tik pasidarbuoti, bet ir gerai praleisti laiką, pabendrauti su kaimynais.

Į kvietimą sureagavo nemažas žmonių būrys. Tėvai atsivedė ir vaikus. Saulėtą penktadienį visi kibo į darbą, ir sūpynės buvo atnaujintos.

Tačiau gyventojų bendromis jėgomis įrengti atrakcionai išsilaikė neilgai. Šeštadienio rytą virvės vėl buvo nupjautos. Idėjos iniciatoriai neabejoja, kad taip elgiasi piktybiškai nusiteikęs žmogus.

"Sūpynės chamiškai niokojamos, – bandoma sužlugdyti iniciatyvą. Tačiau taip paprastai nepasiduosime. Darosi vis įdomiau. Žmonių ratas, kuris rūpinasi ta vieta, plečiasi. Atsiranda vis daugiau bendraminčių, kurie ateina į pagalbą", – pasakojo gyventojas.

Grasino, bet neprisipažino

Audrius sūpynių niokojimo netraktavo kaip nusikaltimo: "Nemanau, kad kažkam reikia pusmetrio virvės. Ne visada dingdavo ir padangos ar lenta. Buvo, kad jas rasdavome prie konteinerio".

Sūpuoklių alėją kuriantys gyventojai spėja, kad taip elgiasi kai kurie nepatenkinti kaimynai.

"Buvo žmonių, kurie garsiai reiškė nepasitenkinimą. Net grasino nudraskyti sūpynes, bet neprisipažino, kad tai jų darbas. Tad kaltinti negalime. Iš vaikų girdėjome, kad vienos mergaitės senelis sakė neiti į mišką, nes nudraskys sūpynes", – tvirtino vyras.

Pasak Audriaus, paaiškėjo, kad tas senelis gyvena toli nuo miškelio, tad keista, kad jis piktinasi.

"Gal žmonės įžvelgia kažkokį pavojų, kokio mes nematome. Bandome išsiaiškinti, kas čia per "idėjininkai" niokoja sūpynes. Norėtume pasikalbėti su tais žmonėms ir sužinoti, kodėl taip elgiasi, kas jiems trukdo", – tvirtino gyventojas.

Vyras atkreipė dėmesį, kad kai kurie asmenys piktinosi, jog yra trypiamas šlaitas.

"Yra žmonių, kurie būna viskuo nepatenkinti. Net tuo, kad šuo iš miško parnešė į kiemą šaką. Neva taip yra šiukšlinamas kiemas. Kai kurie pretenzijas reiškia, kad rūbai balkonuose džiovinami ar juose per daug daiktų. Neva vaizdas negražus – vizuali tarša. Atvažiuos užsieniečiai, tai prastai atrodys. Matyt, žmonės neturi ką veikti, ir piktinasi", – svarstė gyventojas.

Bijo, kad nesukapotų kirviu

Nors sūpynės buvo suniokotos du kartus, iniciatyvūs Dragūnų kvartalo gyventojai jas vėl sutaisė. Kai kurie juokavo, kad reikės naktimis budėti ir saugoti.

"Tas pjaustymas mums kol kas netrukdo. Nėra didelės išlaidos. Bendruomenė buriasi aplink šią vietą. Ilgainiui gal rasime sprendimą. Gal sūpynes kabinsime ant vielos ar trosų, kad sunkiau būtų nuimti. Imsimės ir tam tikrų prevencinių priemonių", – dėstė vyras.

Dabar miške yra trejos sūpuoklės. Vienos ekstremalesnės, dvejos – paprastesnės. Gyventojai atsineša ir tinklą, kurį pririšus prie medžių, įrengiama pramoga mažiausiems. Tačiau jo palikti nesiryžta.

"Norime įrengti dar vienas sūpuokles, kurių pagrindas būtų iš lentų, kad keli žmonės galėtų atsisėsti ir pasisupti. Tačiau kol kas nedrįstame. Bijome, kad nesukapotų, o juk tiek darbo įdėta", – teigė Audrius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaimynė

Kaimynė portretas
Pilnai pritariu "tikram klaipėdiečiui", arba įrenkite estetiškas supynes arba jokių. Kabo kaip pakaruokliai. Šiandien jau mačiau, kad vėl Batmanas praskrido su peiliais...

Tikras klaipėdietis

Tikras klaipėdietis portretas
Tikriausiai nėra nei vieno,kuris nesutiktų ,kad vaikai per ilgai sėdi prie kompiuterių.Tuo labiau kai šalia toks graži miškas.Miške už 100 metrų įrengta kuo puikiausi treniruokliai sūpynės.Tad kam niokoti medžius nudėvėtom padangomis , apkarstyti virvėmis, rąstais kurie gali nukristi praeinantiems ant galvos.Pagaliau yra miško tvarkymo taisyklės, kuriose aiškiai nurodyta ,kad kabinti virves ir kitaip niokoti medžius draudžiama.Yra ir atsakingi asmenys - Klaipėdos girininkas,gamtos apsaugos darbuotojai kurių tiesioginė pareiga užtikrinti,kad būtų laikomasi šių taisyklių.Tada nebus supriešinti Dragūnų rajono gyventojai ir nereikės jokių saviveiklų.Parodykim vaikams tikrą gamtos grožį,o ne senas nudėvėtas padangas.Bet tam tur būt nerandame nei laiko ,nei noro

P. Janina

P. Janina portretas
Atkirtis Dragūnų kvartale gyvenančiam Šilojų g. rinkimų apylinkės seniūnaičiui AURIMUI MOCKUI JAUNUOLI, gaila, kad tavo tėvas JONAS MOCKUS, buvęs Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento direktorius, nesugebėjo įskiepyti tau meilės gamtai, neišmokė jos tausoti, neskiri kur pramogos, žaidimai, o kur žala gamtai....
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių