Prieš „Sodrą“ – keistas piketas

Vargų prispaustas Vladimiras Ščanicynas – vienišas piketuotojas su valstybine vėliava rankose vakar stovėjo Atgimimo aikštėje. Vyras tikino, kad laisvoje šalyje taip nori išreikšti savo pasipiktinimą "Sodros" darbuotojais.

Vargų prispaustas Vladimiras Ščanicynas – vienišas piketuotojas su valstybine vėliava rankose vakar stovėjo Atgimimo aikštėje. Vyras tikino, kad laisvoje šalyje taip nori išreikšti savo pasipiktinimą "Sodros" darbuotojais.

Nežino, kiek skolingas

„Aš turiu skolų, tačiau nežinau kiek ir niekas man nepaaiškina, kas ir už ką nuskaičiuoja mano pinigus iš sąskaitos“, – vakar miglotai savo poziciją aiškino vyras.

52 metų klaipėdietis tikino gaunąs neįgalumo pensiją. Iš "Sodros" Užsienio išmokų skyriaus gavęs atsakymą į savo paklausimą, vyras liko juo nepatenkintas.

„Gaunu 800 litus pensijos. Esu skolingas valstybei, skola yra už buto mokesčius, tačiau pats nežinau, kiek ir kurį laiką dar tai tęsis. Iš visos pensijos gaunu tik pusę sumos. Antstoliai mane pasiuntė į "Sodrą" aiškintis situacijos, o ten aš negavau jokio atsakymo“, – pasakojo vyras.

Norėdamas išsakyti savo poziciją vyras kreipėsi į Klaipėdos savivaldybę ir gavo raštišką leidimą piketuoti.

„Sutarta, kad galiu piketuoti nuo 11 iki 15 valandos“, – aiškino piketuotojas.

Klaipėdietis pasakojo, kad yra vienišas, giminaičių neturi ir bėdoje jam niekas negali padėti.

Reikalauja išlygų

"Sodros" Klaipėdos skyriaus vadovas Valdemaras Anužis tikino, kad šis interesantas – dažnas svečias jo vadovaujamoje įstaigoje.

„Dažnai žmonės nesupranta tvarkos ir tenka aiškinti. Šis klaipėdietis gavo atsakymą ir liko nepatenkintas. Žmogus nesupranta, kad reikalauja to, ko negalime įvykdyti“, – situaciją aiškino V.Anužis.

Skyriaus vadovas tikino, kad dažnai tarnautojai išgirsta prašymų išmokėti jiems visas išmokas grynaisiais.

„Dažniausiai tai būna problemos, susijusios su antstoliais. Šie negali išskaičiuoti daugiau nei nustatyta įstatymu. Tačiau pareiškėjai pageidauja, kad išmokos nepasiektų jų sąskaitų“, – dažniausius prašymus
prisiminė V.Anužis.

Pašnekovo teigimu, "Sodros" darbuotojai savo nuožiūra negali tokių veiksmų imtis.

„Antstolių parėdymų mes negalime keisti. Jie vykdo teismo sprendimus. Ir ne "Sodra" sprendžia, kiek išmokėti žmogui. Dažnai pilietis aiškina, kad jis pats turi nuspręsti, kaip atsiskaityti su antstoliais, o mes esą privalome jam visą pensiją išmokėti tiesiai į rankas. Visas sumas mes pervedame į sąskaitas, o antstoliai nurašo tokias, kokios priteistos teismo“, – kalbėjo V.Anužis.

Norėtų gudrauti

Dažnai pareiškėjai prašo pinigus pervesti net į kitas sąskaitas, aiškindami, kad jie patys spręs, kam grąžinti skolas, o kam – ne.

„To daryti mes negalime. Pasitaiko priekaištų dėl kompensacijų už transportą tiems, kurie turi negalią. Yra toks vienas interesantas, tačiau jis negali pristatyti dokumento, turinčio dokumento požymių. Nesupranta žmonės tvarkų, piktinasi, gąsdina, visko nutinka“, – pasakojo V.Anužis.

"Sodros" darbuotojams tenka ne tik raminti tokius pareiškėjus, pasitaiko ir atvejų, kai prisieina atlikti psichologo darbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lol

lol portretas
ek ek inalėde.kon ce tauzyji, niekuo nesuprontam

emigr@nt

emigr@nt portretas
Per tokius biurokratus kaip tas Anuzis, tam zmogeliui belieka tik susideginti susisupus i ta veliava. Tuo labiau, kad sitoje aiksteje vienas jau taip padare.

Tikra

Tikra portretas
turėtų nebliesti pensiju ir invalėdumo išmoku.Juk anos yr tiesioginės išlaidos maistui, drabožiui ir tiems prakeiktiems mokesčiams, kuriuos pagrysti konkrečia nieks negal, o ir nenuor.Nesėdėsi neėdes kuomet kažkas sugalvuos kad tu-skolingas.Paskui-atsiprašys..Gaila nežinojau kad tas Vladimirs piketuos-būčiau atlėkes palaikytie.Tik rek ne vien prieš Sodra, bet ir prieš visa anstoliu-iteisintu aferėstu gauja valdančia mūs gyvenėmus savo pasipelnymui surengt pikėta P.S.O kodė tam žmogeliui reikėj leidima?Monei pažystama sake kad iki 15 žmoneliu piketui leidima nerek.A jau įstayms pasikeite?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių