Prie naujo šviesoforo užkliuvo kalneliai

Taikos prospekte įrengtas naujas šviesoforas tebekursto aistras. Pėstieji džiaugiasi, kad judrią gatvę galės kirsti saugiau, o vairuotojai piktinasi, jog eismą reguliuojančių įrenginių yra per daug. Užkliuvo ir palikti greičio slopinimo kalneliai.

Taikos prospekte, ties buvusia parduotuve "Skibalė", įrengtas šviesoforas dar neveikia. Prieš kelias dienas buvo atliekami įrenginio bandymai.

Šviesoforas buvo įjungtas, derintas jo signalo veikimo laikas. Dalis vairuotojų pamanė, kad įrenginys jau veiks. Jiems užkliuvo palikti greičio slopinimo kalneliai.

Įmonės "Gatvių apšvietimas" generalinis direktorius Dangeras Aleksandrovas tvirtino, kad bandymai praėjo sėkmingai. Įjungti įrenginį tikimasi iki mėnesio pabaigos. Tinkamu naudoti jį turi pripažinti valstybinė komisija.

Miesto savivaldybės atstovai tvirtino, kad greičio slopinimo kalneliai bus išmontuoti iš karto, kai bus įjungtas šviesoforas. Eismą reguliuojant šviesoforui, kalneliai nebeturės prasmės.

Sprendimas įrengti šviesoforą ties buvusia "Skibalės" parduotuve priimtas seniai. Atkreiptas dėmesys, kad čia esanti nereguliuojama pėsčiųjų perėja nesaugi.

Pėstieji turi kirsti daug eismo juostų, o Taikos prospektas yra judri magistralinė gatvė. Tokia pėsčiųjų perėja negalima ir pagal reikalavimus.

Prieš kelerius metus šioje vietoje buvo partrenkta ir mirtinai sužalota moteris. Po šio įvykio ties pėsčiųjų perėja įrengti greičio slopinimo kalneliai.

Naujasis šviesoforas bus valdomas mygtuku. Priėję pėstieji jį turės paspausti, tada užsidegs gatvę leidžiantis kirsti žalias šviesoforo signalas.

Manoma, kad spūstys dėl šviesoforo neturėtų susidaryti.

Tokius pat šviesoforus su mygtukais mieste planuojama įrengti dar penkiose vietose.

Tai bus padaryta trijose nereguliuojamose pėsčiųjų perėjose Baltijos prospekte, Šilutės plente ties įmone "Klaipėdos energija, Taikos prospekte ties Žvejų rūmais.

Planuojama, kad šie darbai bus atlikti kitais metais.

Naujo šviesoforo prie buvusios "Skibalės" parduotuvės projektavimas ir įrengimas atsiėjo apie 28 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Babai

Babai portretas
Furoms visai nera ko Statybininku prospektu vaziuoti. Tegul Nemuno gatve vaziuoja i uzmiesti. Kas cia dave leidima tiems griozdams gyvenamaisiais rajonais vaziuot? Ar cia, statybviete, ar uostas?!

Audrius

Audrius portretas
Jeigu pastebėjote, tai Klaipėdoje daugelis kalnelių įrengti nesąmoningoje vietoje. Žmogus eina per gatvę o mašinos pakibusios ant kalnelio visą tą laiką kabo. Nes nėra kur dingti. Ir dar turi rankinį užtraukti,nes kitaip gali kitam į galą įvažiuoti.

Petras

Petras portretas
Kalneliai neefektyvūs.....reikia gatvę suarti......
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių