Prie Klaipėdos mokyklų – stovai dviračiams

Dar šiemet jauniesiems klaipėdiečiams į pamokas riedėti dviračiais bus patogiau. Prieš daugiau nei dviejų dešimčių mokyklų netrukus bus įrengti dviračių stovai. Teigiama, kad įgyvendinus darbus prie beveik visų švietimo įstaigų bus kur palikti ekologiškas transporto priemones.

2016-uosius paskelbus Darnaus judumo metais dėmesys skiriamas ir jauniausiems eismo dalyviams.

Tam, kad jau netrukus vis daugiau Klaipėdos moksleivių galėtų įsilieti į po miestą dviračiais keliaujančiųjų būrį ir į pamokas riedėti būtent šia transporto priemone, prie 22 uostamiesčio mokyklų nuspręsta įrengti dviračių stovus.

Klaipėdos „Smeltės“ progimnazijos direktorius Edmundas Kvederis teigė, kad viešųjų pirkimų procedūros jau įvyko, prasidėjo ir darbai. Kai kurios mokyklos su rangovais pasirašo sutartis, prie kai kurių jau išdygo dviračių stovai. Viena tokių mokyklų – ir „Smeltės“ progimnazija.

„Pagal viešąjį pirkimą prie kiekvienos iš 22 mokyklų bus pastatyta po 7 stovus, tai reiškia, kad prie jų bus galima patogiai pritvirtinti 14 dviračių“, -- paaiškino E.Kvederis.

Prie kai kurių mokyklų bus įrengta ir daugiau stovų. Anot pašnekovo, įvertinusios savo finansus bei poreikį mokyklos galėjo užsisakyti ir daugiau įrenginių.

Prie daugiau nei dviejų dešimčių mokyklų įrengti stovai bus labai panašus į stovinčiuosius „Park&Ride“ stotelėje – U raidės formos, įmontuoti į žemę. Dviračių stovų spalvą kiekviena mokykla galėjo pasirinki individualiai.

Progimanzijos direktoriaus teigimu, prie ugdymo įstaigų įrengus dviračių stovus bemaž visos Klaipėdos mokyklos galės raginti mokinius į pamokas vykti dviratėmis transporto priemonėmis. Tiesa, prie kai kurių mokyklų stovai jau buvo sumontuoti anksčiau.

„Sąlygos tikrai bus geros. Važiuojančiųjų ypatingai daug nėra, tačiau jeigu bus pageidaujančiųjų ar atsiras šeima, kuri puoselėja tokias tradicijas, tikrai galės važiuoti ir drąsiai čia laikyti – bus patogu“, -- neabejojo E.Kvederis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipedietė

klaipedietė portretas
Mintis gera, reikia vaikams judėti ir būti ore. Danijoje, Olandijoje vyresni moksleiviai visada važiuoja į mokyklą dviračiais, net ir lyjant. Tik yra problema, svarbesnė už dviračių stovus - saugūs dviračių takai. Tik iš nedaugelio Klaipėdos vietų moksleivis gali saugiai pasiekti mokyklą... taip pat nekultūringi automobilių vairuotojai- negali iškęsti važiavimo paskui dviratį nė minutės- lenkia per plauką. O iš Klaipėdos priemiesčių -Karklės, Grabių, Kunkių, Peskojų ir t.t niekaip saugiai nepasieksi Klaipėdos...

Piktina

Piktina portretas
tokios nesamones...kas vazines dviraciais i mokykla? Cia ne kaimas, kad 5-10 km. reikejo musu laikais , dabar geltoni autobusiukai veza, mokyklos salia.Nejaugi nebeturi kur pinigus deti? Kazkam biznelis nuskilo.....

gegučiui

gegučiui portretas
Vat vat, teisingai jūs sakot. Ir mašinų stovėjimo aikštelių nereikia įrenginėt - o kas garantuos, kad ko nors nenusuks arba nepavogs? Nebent statytų ir nemokamai kiekvienam dalintų garažus su metro storio sienomis ir geležiniais seifiniais vartais. Ar ilgai dar kentėsim?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių