Prie Klaipėdos eglutės kvepėjo žuviene ir koše

Šeštadieni vidurdienį Klaipėdoje merkė lietus, tačiau Teatro aikštėje buvo daugiau nei įprasta žmonių. Aikštė kvepėjo krosnimi, būrys žmonių šildėsi srėbdami žuvienę ir valgydami sodrią košę, kurią užsigėrė arbata. Tai buvo tradicija tapęs kalėdinis labdaros renginys – Klaipėdos žmonių susibūrimas, visada organizuojamas paskutinį savaitgalį prieš Kalėdas.

Šįkart jis surengtas 16-tą kartą.

„Jaučiu didžiulę pagarbą organizatoriams, juk jie tai darydami neturi kokio pelno. Norisi būti drauge su tokiais žmonėmis ir kartu su klaipėdiečiais ragauti jų paruoštas vaišes“, - kalbėjo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, girdamas karštą žuvienę.

Uostamiesčio žmonių susibūrimą tradiciškai rengia Lietuvos karinės jūrų pajėgos ir Vakarų Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacija.

Prie laužo šildėsi namų neturintys vyrai. Jiems šeštadienis buvo sotus.

V.Grubliauskas pasakojo ne pirmus metus matantis į šį susibūrimą ateinančias pagyvenusias moteris, kurios atsineša uždaromus indus. Jos namo parsineša sriubos ir košės. Galima spėti, kad pensininkėms šio maisto užteks ne vienai dienai.

Prie palapinių speitėsi ne tik varguoliai, vaišinosi ir turtingesni klaipėdiečiai, jie gyrė skanų maistą. Žmonės džiaugėsi susitikę, buriavosi, linkėjo vieni kitiems gražių švenčių. Šį kartą alkanų neliko, klaipėdiečiai skirstėsi sušilę ne tik nuo maisto, bet ir šio susibūrimo rengėjų širdies šilumos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Šventė??,??? Tai dalinkit sriubą ir košę visą dieną meras pavalgė o kam daugiau ,nuotraukos iš šventės viešinamos,tai neleidžia dabartinis įstatymas ,jus atsiklausėte šventės dalyvių ,be to ne lietus pliaupė o gražiai ,lengvai snaiguliavo,bet mūsų lietuviai tik žiūri į veltui numestą kąsnį ir savęs nebemato ,kas aplink darosi ,per žema visa tai ........

Gaišena.

Gaišena. portretas
Meras save ir Klaipėdiečius mato su uzdaromais indais eilėje prie jo dalinamos sriubos, sudegt jam iš gėdos, o ne siekti miėro kėdės.

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Būčiau žinojęs, kad meras neturi ko valgyti, būtinai būčiau sudalyvavęs. A valgau jeigu kas lieka nuo mero
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių