Prie Jono kalnelio neliks sandėliukų

Tvarkant Jono kalnelį ir jo prieigas, numatoma pašalinti ir šalia esančius nedidelius sandėliukus. Su statinių savininkais bus bandoma derėtis dėl minėtų objektų perpirkimo, o deryboms žlugus, jie būtų paimami valstybės reikmėms.

Rengiantis Jono kalnelio atkūrimo darbams, miesto valdžios žvilgsniai nukrypo į netoliese esančius nedidelius sandėliukus ir garažėlius.

"Jono kalnelio atkūrimo projektas yra visiškai parengtas. Gautas statybas leidžiantis dokumentas, tačiau kalnelio prieigose dar yra visokių mažų sandėliukų, kurie pagal detalųjį planą yra numatyti nugriauti. Reikėtų apsispręsti, kaip su jais elgtis", – situaciją apibūdino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

Pašnekovės teigimu, dalis greta kalnelio esančių sandėliukų yra bešeimininkiai, todėl dėl jų nugriovimo didelių trukdžių kilti neturėtų.

Sandėliukų, kurie turi šeimininkus, ateitis gali būti sprendžiama dviem būdais: savivaldybei nuperkant juos iš savininkų abiem šalims susitarus dėl kainos arba perimant visuomenės poreikiams.

"Paprastai trumpiau užtrunkama, kai pavyksta susitarti. Tokį sprendimą patvirtina miesto taryba ir įvyksta pirkimo–pardavimo procedūra. Kai objektas perimamas valstybės reikmėms, kartais įsiveliama ir į teisinius ginčus", – pastebėjo E.Mantulova.

Pasak direktoriaus pavaduotojos, šiuo metu apsispręsta su sandėliukų šeimininkais pradėti derybų procedūras. Jei jos neįvyktų, ketinama žengti kitu keliu ir vis dėlto įgyvendinti projektą taip, kaip numatyta – išvalant Jono kalnelio prieigas.

"Su visais savininkais bus bandoma susitarti. Jei nepavyks, spręsime, ką daryti toliau", – paaiškino E.Mantulova.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Memellander

Memellander portretas
Šaunuoliai , išgriaukite sovietinius garažus ir sandėliukus ,ir atkurkite gatves iš akmenų grindinio .

salin raudonsnukiu mastyma

salin raudonsnukiu mastyma portretas
neseniai girdeta,Darbo zmoniu prasymu,isgriauti burzuju nuosavybe ir numesti kelis skatikus pagal registro isklotnes zmogiukams,o dar geriau nacionalizuoti,kaip Jackos nuosavybe Palangoje.Meslas su tais raudonsnukiu komuniagu ir ruzavu komcomolcu propaganda ,vis dar GYVA!

:DD

:DD portretas
tai tiems nesitvarkantiems savo griuvenų uždėti tokias baudas, kad sutiktų net padovanoti :DDDD
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių