Pribloškė braškių daigų kainos

Savaitgalį vykusioje sodininkų mugėje pirkėjus nustebino aukštos augalų kainos. Pavyzdžiui, už visą vasarą derančių braškių daigą prekybininkai prašė net 1,5 euro.

"Daugybę metų pirkau augalus iš įvairių augintojų. Tačiau produkcija šiais metais – labai brangi. Akis badė vazonėliuose sustatyti keli augalėliai, kainuojantys po 20 eurų. Pamaniau, kad prieš kelerius metus 70 litų niekada joks gėlės kerelis neatsiėjo. Tačiau labiausiai pribloškė braškių daigų kainos", – pasakojo daržininkė Monika.

Klaipėdietė ieškojo visą vasarą derančių remontantinių braškių daigų. Moteris prisiminė, kad prieš penkerius metus būtent šioje mugėje pastarųjų pirko ir liko patenkinta.

"Paklausus vieno prekeivių, šis išpyškino aštuonių braškių rūšis, kuriomis jis prekiauja. Paprašiau dešimt remontantinių braškių daigų. Pardavėjas išpūtė akis ir pareiškė, kad šios rūšies vienas daigas 1,5 euro kainuoja", – pasakojo moteris.

Daržininkė nusistebėjo paties pardavėjo reakcija į tai, kad kažkas galbūt pirks dešimt daigų.

Prieš penkerius metus pirkau tas pačias braškes už 30 lietuviškų centų.

"Jis pareiškė, kad lyg ir atvyko iš Biržų rajono, specialiai tik daigų išauginimu užsiima. Pagalvojau, kad neparduos jis nieko, jei štai taip prekiaus. Apsisukau ir nuėjau. Už kelių metrų radau tų braškių daigų, kurių vienas atsiėjo 50 euro centų. Negaliu atsitokėti iki šiol. Prieš penkerius metus pirkau tas pačias braškes už 30 lietuviškų centų", – širdo daržininkė.

Žinomas Klaipėdos rajono ūkininkas Valdas Piščikas, kuris du dešimtmečius puoselėja didžiulį braškyną, pripažino, kad augalų kainomis pirkėjai turėtų nebesistebėti.

"Kur pasisuksi, ten, žiūrėk, šimtai eurų išleidžiami", – juokėsi vyras.

V.Piščikas pastebėjo, kad braškių daigų kainos turėtų priklausyti nuo jų kokybės.

"Daigo kainą lemia jo būklė. Man sunku spręsti apie kainas mažmeninėje rinkoje, o ir patys mes neprekiaujame daigais. Perkant 50–60 tūkst. daigų ūkiui, jų kaina už vienetą gali svyruoti iki 60 euro centų, be PVM ir transportavimo išlaidų. Lygiai tokį pat daigą gali nupirkti už 8 euro centus, tačiau jo kokybė bus visai kita", – kalbėjo braškių augintojas.

Ūkininkas aiškino, kad pigūs daigai dažniausiai yra žemo produktyvumo, tad šiais metais derliaus augintojas veikiausiai nesulauks.

"Brangesni ir kokybiškesni daigai gali duoti iki kilogramo uogų. Daigą pirkėjui reikėtų vertinti pagal storį. O jei daigas turi du ragelius – visai neblogai. Rageliai visada dvigubinasi, vadinasi, su kiekvienu mėnesiu bus vis daugiau žiedkočių", – teigė pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Justas

Justas portretas
reikia juliau tos paskolos. sukisciau as ja tau i viena vieta

Pán Julius Becker

Pán Julius Becker portretas
Sveiki Aš esu ponas Julius Becker. patikima paskolos skolintojas Ar jums reikia asmeninės ar verslo paskolą? Reikia paskolą dėl įvairių kitiems tikslams? Jei taip, susisiekite su mumis. Siūlome didžiausią paskolą 50000 eurų 100 milijonų 10000 eurų, 5 000 000 000.dollars, eurais svarų. @ 3% fiksuota palūkanų norma už 1-20 metų laikotarpiui. Mes suteikiame trijų mėnesių lengvatinis laikotarpis Prieš Mėnesinė įmoka prasideda. Taigi, jei jus domina, prašome Kontaktą mumis elektroniniu pašto adresu: (juliusbeckerfinancialhelp@gmail.com) perdirbimui. Laukiu jūsų atsakymo. Geriausi linkėjimai, Julius Becker

Daigas

Daigas portretas
Auksinis šalis ,braškė kaip gabalas aukso ,o dar kada išaugs pabrangs trigubai , skanaus jums ponai!!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių