Prekybos uosto rajone surengė patikrinimus

Kontrolieriai tęsia patikrinimus skirtinguose miesto rajonuose. Šį kartą jie apsilankė Prekybos uosto rajone. Čia rastos nelegalios kačių šėryklos, balandinės, ant žaliosios vejos palikti automobiliai, prie konteinerių sukrautos neleistinos atliekos.

Kapinėse vedžiojo šunis

Patikrinimas Prekybos uosto rajone surengtas ketvirtadienį. Jame dalyvavo ne tik Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai, bet ir seniūnaitis Ruslanas Schneiderat, daugiabučius namus administruojančios įmonės „Vitės valdos“ atstovai.

Patikrinimas pradėtas nuo Klaipėdos centrinio stadiono pusės. Kontrolieriai apsilankė senosiose Vitės kapinėse. Čia jie sutiko šunį vedžiojančią moterį, nors stovi įspėjantis ženklas, kad šioje vietoje to negalima daryti. Jai gresia administracinė atsakomybė.

Moteris aiškino, nežinojusi, kad čia negalima vedžioti šunų, nepastebėjo ženklo. Tačiau kontrolieriai tuo suabejojo.

„Seniūnaitis tvirtino, kad visi rajono gyventojai žino, kad čia yra kapinės ir vedžioti šunų nevalia“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Vitės kapinėse ant takelio rasta prikrauta statybinių atliekų. Jas turės surinkti tvarkytojai. V.Valys abejojo, ar įmanoma išsiaiškinti, kas čia jas paliko.

Prie sandėliukų – atliekos

Prekybos uosto rajone, arčiau S.Dariaus ir S.Girėno gatvės pusės, daugiabučių namų kiemuose rasti ant vejos palikti automobiliai. Jų savininkams taip pat gresia sankcijos. Iš viso patikrinimo metu užfiksuota 12 tokių atvejų.

Kontrolieriai rado prie konteinerių paliktų neleistinų atliekų: statybinių, stambiagabaričių atliekų, padangų. Tvarkytojai pasakojo, kad kai kuriose vietose jos paliekamos nuolat.

Spėjama, kad kažkas daro remontą, tingi statybines atliekas vežti į aikšteles ar užsisakyti specialų konteinerį ir atsikrato jomis nelegaliai.

Didžiųjų atliekų buvo rasta ir prie sandėliukų, esančių Viršutinėje gatvėje, Pušyno skersgatvyje. V.Valys atkreipė dėmesį, kad laikyti jų valstybinėje žemėje negalima.

Benamis džiaugėsi laisve

Kontrolieriai apsilankė ir seniūnaičio nurodytose vietose, kur renkasi ir girtauja asocialūs asmenys. R.Schneiderat tvirtino, kad prie Stadiono gatvės benamiai net susikuria laužą.

Tačiau patikrinimo metu kontrolieriai nurodytose vietose asocialių asmenų nerado. Tik sutiko į prekybos centrą einantį benamį nešiną maišeliu. Tikrintojai pasidomėjo, ar jam nereikia pagalbos.

„Benamis sakė, jog viską žino. Anksčiau kreipėsi į socialines įstaigas, bet jam nepatiko. Vyras džiaugiasi laisve. Parodė maisto produktus: dešreles, konservus, kuriuos nešėsi maišelyje. Vyras tvirtino, kad valgyti turi, vynelio nusiperka ir gyvena. Daugiau jam nieko nereikia. Toks gyvenimo būdas“, – pasakojo vedėjas.

Griaus senąją balandinę

Kontrolieriai apsilankė ir Sportininkų gatvės 5 namo kieme. Ten yra iš senų laikų likusi balandinė, kuri nepuošė kiemo. „Vitės valdų“ atstovai tvirtino, kad šis statinys bus nugriautas. Į kiemą buvo išėjęs ir balandžius auginantis žmogus.

Seniūnaitis žadėjo jam surasti kitą vietą balandinei, kur ji niekam netrukdytų.

„Paaiškinome balandininkui, kad šis statinys nelegalus. Jis savavališkai suręstas valstybinėje žemėje. Vyras žadėjo perkelti balandžius į kitą vietą, kai senoji balandinė bus nugriauta“, – tvirtino vedėjas.

Prekybos uosto rajone rasta ir nelegali kačių šėrimo vieta. Ten buvo išdėliotos dėžutės. Valytojai pasakojo, kad patraukus jas atsiranda naujos. V.Valys informaciją apie šią vietą žadėjo perduoti Miesto tvarkymo skyriui, kuris dar šią vasarą įrengs legalias kačių šėrimo vietas.

V.Valys pasidžiaugė, kad Prekybos uosto rajone visur buvo nušienauta žolė.

Daugiabučių namų administratoriaus atstovas aiškino, kad gyventojai yra sutikę, jog ši būtų pjaunama nemažiau nei keturis kartus per sezoną. Miesto tvarkymo ir švaros taisyklėse yra nurodyta nemažiau nei tris kartus. Pasak atstovo, pastarasis kiekis būtų per mažai.

Tokius patikrinimus kontrolieriai jau surengė ir pietinėje miesto dalyje, Žvejybos uosto rajone, šiaurinėje miesto dalyje. Artimiausiu metu jis bus organizuojamas miesto centre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

J.

J. portretas
Labai gerai,kad tikrino,o Vitės valdos tik vakar puolė žolę antrąkart pjauti. Būtume tik rugsėjį tokios malonės sulaukę :)

R.

R. portretas
Akcija, patikrina, ir tuom viskas baigiasi. Atsiait-- neveltui musu didelės algos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių