Prekeivius siūlo atleisti nuo rinkliavos

Laivų parado mugėje dalyvausiančius prekybininkus tradiciškai prašoma atleisti nuo vietinės rinkliavos už leidimų prekiauti ar teikti paslaugas išdavimą. Iškelta mintis šios šventės metu uždrausti prekiauti alkoholiu.

Tradicinė miesto šventė – Laivų paradas – šurmuliuos jau po daugiau nei mėnesio, gegužės 20 d.

Kasmet renginio metu vyksta ir mugė, kurioje prekiauja amatininkai, tautodailininkai, liaudies meistrai, tautinio kultūrinio paveldo atstovai, ūkininkai ir kitų paslaugų teikėjai.

Prognozuojama, kad Laivų parado metu savo dirbinius, rankdarbius ir viešojo maitinimo paslaugas teiks 30 prekybininkų.

Šventę organizuojanti viešoji įstaiga "Klaipėdos šventės" prašo, kad mugės dalyviams būtų suteikta lengvata – nereikėtų mokėti už leidimo prekiauti ar teikti paslaugas išdavimą.

Klaipėdos savivaldybės Mokesčių skyriaus vedėja Kristina Petraitienė atkreipė dėmesį, kad praėjusiais metais miesto taryba lengvatą suteikė.

Pabrėžiama, kad dėl jos į renginį galima pakviesti geriausius savo srities atstovus. Suskaičiuota, kad, mugės prekeivius atleidus nuo rinkliavos, į miesto biudžetą nepateks beveik 159 eurai.

K.Petraitienė atkreipė dėmesį, kad lengvata nebus suteikiama tiems prekeiviams, kurie prekiaus alkoholiniais gėrimais.

Miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto, kurio posėdžio metu buvo svarstomas šis klausimas, nariai domėjosi, ar nevertėtų apskritai uždrausti prekiauti alkoholiu per tokias šventes. Specialistai tvirtino, kad tokia galimybė yra.

"Kas nenori, tas negeria", – beprasidedanti diskusija nurimo po šių miesto mero pavaduotojos Juditos Simonavičiūtės žodžių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
istatymai turi buti visiems vienodi , maziau bus pasalpu , dides biedzetas.

Emilija

Emilija  portretas
Labai sveikas požiūris.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių