Prekeiviams Klaipėdoje suteikė lengvatų

Senųjų amatų puoselėtojams, tautodailininkais, prekybininkams, prekiaujantiems kulinarinio paveldo produktais bei demonstruojantiems tradicinius amatus nereikės mokėti vietinės rinkliavos kai kurių renginių metu. Ketvirtadienį tam pritarė miesto taryba.

Lengvata bus suteikta prekeiviams, kurie dirbs Joninių, tarptautinio folkloro festivalio „Parbėg laivelis“, Tarptautinės žvejo dienos ir žūklės sezono atidarymo šventės „Žvejo jūrmylės“, prekyviečių bei liaudies amatininkų mugių, vyksiančių atplaukus kruiziniams laivams, metu.

Skaičiuojama, kad per Jonines ir festivalį „Parbėg laivelis“ nuo rinkliavos būtų atleista apie 270 amatininkų ir prekybininkų.

Tarptautinės žvejo dienos ir žūklės sezono atidarymo „Žvejo jūrmylės“ šventinės mugės metu nuo rinkliavos bus atleisti apie 400 verslo atstovų.

Taip pat nuolaida būtų suteikta dar 20-iai amatininkų ir prekybininkų, kurie savo produkciją siūlys liaudies amatų mugėse Teatro aikštėje, atplaukus kruiziniams laivams.

Nuo rinkliavos nebus atleidžiami prekiautojai alkoholiu.

Atleidus prekybininkus ir amatininkus nuo rinkliavos, į uostamiesčio savivaldybės biudžetą nebūtų surinkta apie 14,2 tūkst. eurų vietinės rinkliavos pajamų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių