Preilos gelbėjimo stočiai – aukštas įvertinimas

  • Teksto dydis:

Preilos gelbėjimo stoties pokyčiai – tarp konkurso „Geriausias 2016 metų rekreacinės architektūros kūrinys“ nominantų.

Šią vasarą atnaujinta Preilos gelbėjimo stotis su vieša erdve tapo kurorto lankytojų itin pamėgta erdve, kurią mielai renkasi ir kitų Neringos gyvenviečių svečiai ir gyventojai.

Į Baltijos jūrą žvelgiantis pastatas (aut. Architektas Algirdas Sviderskas, 1984 m.) iš uždaro, monofunkcinio objekto subtiliai pasikeitė į atvirą, šviesią, kviečiančią erdvę.

Pirmame aukšte atsirado baras su nedidele lankytojų erdve, iš kurios atsiveria vaizdas į Baltijos jūrą.  Antrame pastato aukšte patobulinta gelbėtojų darbo erdvė. Atnaujinant Preilos gelbėjimo stotį išryškinti jos tūriai, monolitinis fasadas perdažytas baltai. Stotis tapo matoma ir savo atspindžiais nuolat kinta kartu su Kuršių nerijos gamta.

Ypatingų Neringos gyventojų ir svečių komplimentų sulaukė nauja amfiteatrinė terasa/ laiptai – šioje poilsio erdvėje  žmonių sutiksi nuolat – besigrožinčių Baltijos jūra, skaitančių knygas, tiesiog bendraujančių ar palydinčių saulę.

Stoties atnaujinimo darbai įgyvendinti Neringos savivaldybės biudžeto lėšomis,  darbus inicijavo – „Neringos komunalininkas“, projekto autoriai „Do Architects“.

Geriausiu rekreacinės architektūros kūriniu pretenduoja tapti 9 šalies objektai, tarp kurių ir Vilniaus dailės akademijos Nidos meno kolonija.

Konkurso „Geriausias 2016 m. rekreacinės architektūros kūrinys“ rezultatai bus paskelbti rugsėjo 8-10 dienomis Nidoje vyksiančio architektūrinio įvykio „Gyvenimas tarp vandenų: Neringos architektūros paveldas ir kasdienybė“ metu.

Architektūrinis įvykis apjungs naujas formas įgaunantį tradicinių „Zavišinių“ renginį ir mokslinę konferenciją, skirtą paminėti ICOMOS Lietuvos nacionalinio komiteto įkūrimo Lietuvoje 25-ąsias metines.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
Gražu, bet ar nenuplaus?

Turistas

Turistas portretas
Nuostabus gamtos kampelis Preila.

Lina

Lina portretas
Tikrai puiki ir jauki vieta
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių