Pratybos „Ugninis griausmas“ persikėlė į pajūrį

  • Teksto dydis:

Netiesioginės ugnies paramos padalinių pratybos „Ugninis griausmas“, po savaitės kovinių šaudymų į sausumos taikinius, šią savaitę persikėlė į pajūrį, kur vykdomi kompleksiniai šaudymai į taikinius jūroje.

Krašto apsaugos ministerija praneša, kad iš Generolo Povilo Plechavičiaus poligone (Klaipėdos r.)  įrengtų pozicijų, šaudoma į taikinius už  9 ir 14 km jūroje. Ugnies paramą suteikti pasirengę pilotai iš karinių oro pajėgų su atakos lėktuvais „L-39“ ir karinių jūrų pajėgų su patruliniu laivu P12 „Dzūkas“.

Pratybas  trečiadienį stebėjo krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis ir Sausumos pajėgų vadas brg. gen. Valdemaras  Rupšys, kitų pajėgų, institucijų atstovai, kiti  Lietuvos ir užsienio svečiai. Ministras ir generolas V. Rupšys atliko simbolinius šūvius iš haubicų M50 ir  M777.

„Nauja ir labai svarbi patirtis mūsų kariams. Tokios pratybos pasitaiko toli gražu ne kiekvienai šauktinių laidai,“ – sakė  Sausumos pajėgų vadas brg. gen. V. Rupšys.

Naujajame Generolo M. Pečiulionio artilerijos batalione tarnybą atliekantys nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai  galėjo pirmą kartą šaudymus atlikti į taikinius sausumoje ir jūroje, naudodami kovinius šaudmenis.

Į taikinius jūroje buvo šaudoma iš trijų pozicijų, kuriose buvo JAV jūrų pėstininkai, vokiečiai su savaeigėmis haubicomis „Pzh 2000“ ir gen. M. Pečiulionio artilerijos bataliono kariai.

Nuo gegužės 14 d. Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje (Švenčionių r.) ir Gaižiūnų poligone Rukloje (Jonavos r.) jau šeštą kartą  vyksta  kasmetinės netiesioginės ugnies paramos vienetų kovinio šaudymo pratybos „Ugninis griausmas“ (angl. Flaming Thunder). Pratybos vyks iki gegužės 25 d., jų metu daugiau nei 1200 pratybų dalyvių vykdo kovinį šaudymą iš netiesioginės ugnies priemonių šviesiu ir tamsiu paros metu į taikinius ant žemės ir jūroje.

Pratybose „Ugninis griausmas 2018“ dalyvauja daugiau nei 1200 karių iš 9 NATO valstybių (JAV, Kanados, Kroatijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Prancūzijos ir Vokietijos). Pirmą kartą šiose pratybose dalyvauja ir Kanados kariai, atvykę iš Latvijoje esančio NATO priešakinių pajėgų bataliono, bei Kroatijos ir Prancūzijos kariai iš Rukloje esančio NATO priešakinių pajėgų bataliono.

Pratybų pagrindinis tikslas – tobulinti įgūdžius ir vertinti ugnies paramos vienetų gebėjimą efektyviai vykdyti kovinio šaudymo užduotis, taip pat skatinti bendradarbiavimą tarp NATO valstybių netiesioginės ugnies paramos vienetų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Gal galėtų nukreipti ugnį į Lietuvos mafijinę teisėsaugą, kuriai vadovauja prezidentė, būtų nors nauda?

Tiesa islaisvins

Tiesa islaisvins portretas
Prorusiski trydaliojantys vatagalviai islindo komentaruose pakaukseti, fas fas fas putkes apgailetini shuniukai:)

puskos

puskos portretas
nuo auroros nuimtos
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių