Prašoma atleisti nuo rinkliavos

Laivų parado metu vyksiančios mugės prekeivius prašoma atleisti nuo rinkliavos. Tokia lengvata nebus taikoma tik pardavinėjantiems alkoholį asmenims.

Tradicinis laivų paradas, kuris skelbia pramoginės laivybos sezono pradžią, šiemet vyks gegužės 19 d. Šventės metu organizuojama ir mugė.

Savo dirbinius joje pristato amatininkai, tautodailininkai, liaudies meistrai, tautinio ir kultūrinio paveldo atstovai. Mugėje prekiaujama rankdarbiais, tautodailės ir dailės dirbiniais, kaimiškais maisto produktais. Siūloma ir kitų paslaugų.

Nuo rinkliavos už leidimą prekiauti prašoma atleisti 50 prekybininkų ir paslaugų teikėjų.

Klaipėdos savivaldybės Mokesčių skyriaus vedėja Kristina Petraitienė pabrėžė, kad tokia lengvata nebūtų taikoma prekiaujantiesiems alkoholiniais gėrimais.

Manoma, kad, jei nereikėtų mokėti rinkliavos,  daugiau miestiečių ir svečių dalyvautų mugėje. Taip pat tai leistų pakviesti geriausius senųjų amatų puoselėtojus, patyrusius tautodailininkus, kulinarinio paveldo atstovus, kitus paslaugų teikėjus.

Galimybė prekiauti masinių renginių, švenčių metu prekybininkams atsieina 7,2 euro už dieną. Mažesnės sumos prašoma iš amatininkų, tautodailininkų, dailininkų. Už leidimą prekiauti jie turi mokėti 2,90 euro už dieną.

Skaičiuojama, kad, atleidus 50 prekeivių nuo rinkliavos, į miesto biudžetą nepatektų 188 eurai.

Paprastai miesto taryba atleidžia laivų parado mugės prekeivius nuo rinkliavos. Tokia lengvata suteikiama ir Kaziuko mugėje, kalėdiniu laikotarpiu prekiaujantiems asmenims.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių