Baseinas uostamiestyje iškils po pusantrų metų

Po pusantrų metų klaipėdiečiai jau galės pramogauti daugiafunkciame sveikatingumo centre, kuriame bus tarptautinius standartus atitinkantis baseinas, nardymo šachta. Penktadienį pasirašyta statybos darbų sutartis.

Statyboms duotas startas

Miesto vadovai, konkursą laimėjusių įmonių „Axis Industries“ ir „Deglas“, kurios sudariusios jungtinės veiklos sutartį, prieš pietus rinkosi Dubysos gatvėje, vietoje, kur iškils taip lauktas daugiafunkcis sveikatingumo centras.

Būtent čia duotas startas objekto statyboms – Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Sauliaus Budino ir bendrovės „Axis Industries“ generalinio direktoriaus Remigijaus Baltrušaičio pasirašyta statybos darbų rangos sutartis.

Miesto meras Vytautas Grubliauskas tvirtino, kad tai istorinis įvykis Klaipėdai.

„Tikiu, kad per kitas Kalėdas klaipėdiečiai jau galės naudotis nauju, moderniu, daugiafunkciu sveikatingumo centru, kuriame bus baseinas. Sutarties pasirašymas įprasmina nueitą sunkų kelią, įveikiant ginčus, skundus, apskundimus, teismus ir kitas sudėtingas procedūras“, – tvirtino meras.

Pasak V.Grubliausko, šis objektas unikalus ir tuo, kad jo istorijoje bus trijų Vyriausybių vardai – viena pradėjo, antra – didžiąją dalį derino, trečiai teks įgyvendinimas.

„Tai ne tik simboliška, bet ir parodo, kiek laiko užgaišta. Daugiafunkcis sveikatingumo centras turėjo būtų baigtas šių metų Rio de Žaneiro olimpiadai, tačiau planai atsiliko nuo tikrovės. Gaila prarasto laiko, bet reikia džiaugtis, kad dabar einame į priekį“, – tvirtino meras.

Statybų kaina išaugo

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas atkreipė dėmesį, kad nesklandumų buvo daug, bet jų kyla visuose projektuose.

„Dabar džiaugiuosi ir tikiuosi, kad pavyko išsirinkti patikimą rangovą. Tai svarbu, nes daugiafunkcį sveikatingumo centrą turime pastatyti per 14 mėnesį, o tai pakankamai trumpas laikas“, – komentavo direktorius. Sutartyje numatyta galimybė ją pratęsti 4 mėnesiams.

Daugiafunkcio sveikatingumo centro statybos atsieis apie 15,8 tūkst. eurų. Didžioji dalis lėšų – daugiau nei 11,1 mln. eurų bus skirta iš ES struktūrinių fondų. Milijonas eurų – iš valstybės biudžeto, o 3,72 mln. eurų – miesto savivaldybės indėlis.

Iš pradžių planuota, kad darbai atsieis apie 14 mln. eurų. Tačiau S.Budinas atkreipė dėmesį, kad projektas buvo rengiamas, kai dar nebuvo euro.

„Reikia įvertinti pokyčius. Naivu būtų tikėtis, kad bus pigiau“, – tvirtino direktorius.

Įrengs nardymo šachtą

Daugiafunkciame sveikatingumo centras bus suskirstytas į keturias funkcines erdves: plaukimo, nardymo, sporto ir SPA procedūroms skirtą zoną.

Jame bus integruotas 10-ties plaukimo takelių, 50 metrų ilgio ir 25 metrų pločio baseinas su pažangiausiomis Lietuvoje technologijomis – kilnojamu baseino dugnu, galimybe padalinti baseiną į kelis 25 metrų ilgio baseinus arba vienu metu naudoti ir 50 metrų, ir 25 metrų ilgio takelius, modernia vandens valymo ir oro srautų valdymo sistema.

Centre taip pat bus įrengta vienintelė Lietuvoje specializuota nardymo šachta, kurios gylis sieks 9 metrus, o plotis – 8 metrus. Ji bus pritaikyta ir profesionalių narų rengimui, o vienu metu šachtoje galės treniruotis iki 15 narų.

Pasak S.Budino, tai naujas dalykas Baltijos šalyse. Šachta domisi potencialūs klientai.

Trijų aukštų baseino su sveikatingumo centru pastatas atitiks aukščiausius energinio efektyvumo ir atsinaujinančių išteklių naudojimo standartus. Bendras jo plotas sieks daugiau nei 7,4 tūkst. kv.m.

Kapsulę kas dar šiemet

R.Baltrušaitis teigė, kad statybos darbai prasidės dar šiemet. Pirmiausia bus rengiami projektai.

„Kartu su bulvėmis kasime ir kapsulę“, – šmaikštavo miesto meras.

Ceremonijoje dalyvavęs Vidaus reikalų ministerijos Regioninės politikos departamento direktoriaus pavaduotojas Gediminas Česonis akcentavo, kad šis projektas yra platesnės integruotų teritorijų vystymo programos, kuria siekiama atgaivinti ir padidinti tam tikros teritorijos patrauklumą, dalis.

Pastaroji įgyvendinama pirmą kartą.

„Visus projektus savivaldybė galėjo susiplanuoti pati. Turėjo lėšų limitą. Tikiu, kad šis objektas taps populiarus tarp klaipėdiečių“, – pabrėžė G.Česonis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
Paziurekit kas atsitiko su girstucio baseinu, tokas kainas ir gausite ir uab darys kaip nori( valdzia pastato uab Valdo :(((

eina sau :)

eina sau :) portretas
liberalieji rūpinasi miestiečių , o ne savo šeimos gerove ? Sunku patikėti ....

?

?  portretas
o RK ne etatinis komentatorius ? :) nereikia tiek prisidirbti , nes baisu patikėti , o jei staiga vėl sukris sąlygos "paskolos" ėmimui ? taigi ne iš savų statot ? ir dar stebitės , kad miestiečiai jumis nebetiki ? Naivumas ar kvailumas ,RK ? :)))
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių