Prasideda jubiliejiniai Metų klaipėdietės rinkimai

Dienraštis "Klaipėda" jau penkioliktąjį kartą kviečia rinkti labiausiai uostamiesčiui bei jo bendruomenei nusipelniusią moterį ir skelbia Metų klaipėdietės rinkimų pradžią. Šį kartą ilgametes tradicijas puoselėjantį konkursą kovo 9 d. užbaigs grandiozinis užsienio žvaigždžių koncertas.

Nugriaudės "Švyturio" arenoje

Kovo 9 d. "Švyturio" arenoje įvyks jubiliejinių Metų klaipėdietės rinkimų finalinės iškilmės. Renginio energinga nuotaika pasirūpins žinomi svečiai – italų popmuzikos karaliai "Ricchi e Poveri", britai "Eruption", austrų komanda "Opus" ir žavingasis vokietis Lou Bega.

Konkurso tikslas – pastebėti, pagerbti ir padėkoti padedančioms, savo veikla miestą garsinančioms moterims. Klaipėdiečiai jau dabar kviečiami aktyviai siūlyti savo kandidates į prasmingą ir garbų Metų klaipėdietės titulą.

Dienraščio "Klaipėda" rinkodaros ir pardavimo vadovė Daiva Daukšienė įsitikinusi – veikiausiai didžiausia šių rinkimų vertybe galima laikyti paskatinimą uostamiesčio bendruomenę susivienyti bendram tikslui – pagerbti labiausiai to vertas dailiosios lyties atstoves.

"Metų klaipėdietės konkursas leidžia pastebėti aplink mus esančias aktyvias, nuoširdžias ir iniciatyvias moteris, parodyti joms dėmesį, tarti ačiū", – kalbėjo D.Daukšienė.

Pretendentės turi būti veiklios, aktyvios ir mylimos miesto bendruomenės narės, kurioms nesvetima iniciatyva, rūpinimasis kitais ir moteriškumas.

Išskirti savo favoritę ir nuomonę dėl verčiausios Metų klaipėdietės titulo pareikšti turėtų ne tik pavieniai miestiečiai, bet ir organizacijos, įmonės, bendruomenės.

Anot rinkodaros ir pardavimo vadovės, gyventojai kaskart pasiūlo išties daug laimėjimo vertų klaipėdiečių, o konkurso populiarumas nė kiek nemažėja bei įgauna naujų atspalvių.

Daugėja kriterijų

Noras pagerbti Metų klaipėdietę suvienija daugybę žmonių. Ir šį sykį dienraštis "Klaipėda" tikisi gyventojų aktyvumo, iniciatyvos, palaikymo, gražios ir elegantiškos kovos.

Klaipėdiečiai gali siūlyti ir rinkti moteris ne tik už profesinę veiklą, bet ir už nuveiktus darbus miesto labui, pagalbą artimiesiems ir nepažįstamiesiems arba už žmogiškąsias savybes.

Pernai kriterijai, pagal kuriuos galima siūlyti kandidates, buvo papildyti dar vienu punktu. Metų klaipėdietės rinkimams negali būti siūlomos politinių partijų narės.

"Pretendentės, kurios pateks į antrąjį etapą, renginio komisijai, kuri patvirtins šešias balsavimu išrinktas kandidates bei išrinks vieną savo, turės pateikti duomenis, kad nepriklauso jokiai politinei partijai", – akcentavo D.Daukšienė.

Balsavimas – keliais etapais

Pretendentes nuo šiandien iki sausio 25 d. 12 val. gali siūlyti visi miestiečiai. Konkursui deleguojamos kandidatės bus skelbiamos portale klaipeda.diena.lt.

Rinkimus organizuojanti dienraščio "Klaipėda" komanda prašo ne tik pranešti galimos kandidatės pavardę, pareigas, bet ir motyvą, kodėl būtent ji verta garbingo titulo.

Nuo sausio 26-osios iki vasario 14 d. 12 val. klaipėdiečiai balsuodami rinks, jų manymu, šešias verčiausias pretendentes.

"Vieną kandidatę iš visų gyventojų, pasiūlytų į finalinį septynetuką, deleguos komisija. Tiesa, ji dar įvertins, ar šešios pretendentės, išrinktos balsavimo metu, atitinka renginio nuostatus", – paaiškino D.Daukšienė.

Nuo praėjusių metų galimybės balsuoti už patinkančią kandidatę yra didesnės.

Tradiciškai savo simpatijas galima išreikšti dienraštyje iškirptu ir užpildytu balsavimo lapeliu. Vienas kuponas prilygsta dešimčiai balsų.

Balsavimo lapelius reikėtų siųsti adresu – Metų klaipėdietės rinkimams, dienraštis "Klaipėda", Naujojo Sodo g. 1A, "K centras", 92118 Klaipėda arba atnešti ir įmesti į specialias balsadėžes redakcijos skyriuose Naujojo Sodo g. 1A ir PC "Akropolis", Taikos pr. 61, Klaipėda.

"Kaip ir ankstesniais metais, pareikšti nuomonę siūloma ir naujienų portale klaipeda.diena.lt, rubrikoje "Metų klaipėdietė". Čia atiduoti balsą galima vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Balsai bus sumuojami santykiu vienas su vienu", – vardijo pašnekovė.

Taip pat esti balsavimo SMS žinutėmis galimybė. Vienos kaina – 1 euras. Žinutė prilygsta dešimčiai balsų. Trumpasis numeris bus paskelbtas artimiausiu metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sutinku

sutinku portretas
Su dd. Šlykštu, Grubkiauskiene " padaryta" metų klaipediete, be jokių nuopelnu. Kokie nuopelnai Vintilaites ir kitų. Nesąmoniu rinkinys. Dirba kažką kaip ir visos moterys. O kad balsų dauguma surenka, tai irgi nesąmonė su. Kiek reikia balsų tiek ir surinks, Juk galima paprašyti, kad balsuotų

Gerai

Gerai portretas
Kad vyksta toks šaunus renginys. Ačiū kuriančioms.

Dalia

Dalia portretas
Kam tas konkursas rengiamas? Gal maža informacijos kokia veikla užsiima tos 14 moterų gavusios šį titulą. Ar čia tik dar vienas trofėjus norint pasipuikuoti? Galu gale jau antrus apdovanojimus ir plačiosios masės galės pamatyti, o tai siaurame ratelyje papuotaudavo, pasidžiaugdavo vieni kitais ir miestiečiams pranešdavo ta ir ta yra pati pačiausia... nei vienos ponios dalyvavimas šitose lenktynėse man nekelė nuostabos, bet kai toj tuštybių mugėj pamačiau Dalią Kanclerytę tai pagalvojau, tikrai daug netikrų pranašų...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių