Prasibrauti į Etikos komisiją vėl nepavyko

Tarybos narei Ninai Puteikienei vėl nepavyko papildyti etikos sergėtojų gretų – tapti Etikos komisijos nare. Jos kandidatūra atmesta antrą kartą.

Etikos komisiją sudaro 13 narių: aštuoni tarybos nariai, kurių kandidatūras teikia meras, ir penki seniūnaičiai ir visuomenės atstovai. Numatyta, kad seniūnaičių turi būti ne mažiau kaip trys. Pastarųjų kandidatūras teikia seniūnaičių sueiga, visuomenės atstovų – meras.

Miesto tarybai buvo teikiama patvirtinti naują Etikos komisijos sudėtį.

Ją papildė Klaipėdos žydų bendruomenės pirmininkas Feliksas Puzemskis ir Klaipėdos universiteto studentų sąjungos narys Edmundas Jurkaitis. Juos pasiūlė viešieji juridiniai asmenys.

Savo atstovus delegavo ir seniūnaičių sueiga. Etikos komisiją papildė seniūnaičiai: Irena Gailiutė, Rita Borta, Mindaugas Priaglauskas.

Miesto tarybos opozicijos atstovai į Etikos komisiją norėjo deleguoti N.Puteikienę. Ji turėjo pakeisti tarybos nario mandato atsisakiusią Ligitą Girskienę.

Tačiau tokiam siūlymui paprieštaravo miesto tarybos frakcija „Rusų aljansas“.

„Siūlome nepritarti N.Puteikienės kandidatūrai. Žmogus pats nevykdo Etikos komisijos pavedimų, sistemingai pažeidinėja etikos normas. Tad dirbti komisijoje negali“, – tvirtino pozicinės politinės partijos „Rusų aljansas“ frakcijos narė Jolanta Skrabulienė.

Atkreiptas dėmesys, kad Etikos komisija prieš dvejus metus pripažino, kad N.Puteikienė pažeidė Valstybės politikų elgesio kodeksą ir Klaipėdos savivaldybės Etikos komisijos veiklos nuostatus, šiuose teisės aktuose nustatytus valstybės politiko elgesio principus ar reikalavimus.

Tyrimas buvo atliekamas dėl šios tarybos narės pasisakymo viešojoje erdvėje.

N.Puteikienė tvirtino „Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicija „Valdemaro Tomaševskio blokas“ – atvira antivalstybinė jėga, kurią, kaip vieną iš grėsmių nacionaliniam saugumui, savo ataskaitoje nurodė Valstybės saugumo departamentas“.

„Gal Etikos komisijos pirmininkė gali atsakyti, kiek šios komisijos narių buvo svarstyti už etikos pažeidimus?“, – klausė N.Puteikienė, tačiau atsakymo taip ir neišgirdo.

Dauguma tarybos narių palaikė „Rusų aljanso“ frakcijos siūlymą. N.Puteikienė nepapildė etikos sergėtojų gretų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Kol sėdės valdžioje Čepas, Staponkienė jokių teigiamų pokyčių nesulauksime

Gerai kad

Gerai kad portretas
dar yra ta Puteikienė.Kitaip niekas niekad nieko nepasakytų ir dėžutiniai visai apnaglėtų

RK.

RK. portretas
Puteikienė ir etika - antonimai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių