Prašė įrengti taršos matavimo stotelę

Uosto kompanijų apsuptyje gyvenantys Vitės kvartalo gyventojai nori, kad rajone būtų įrengta stotelė, matuojanti taršą kietosiomis dalelėmis. Miestiečiai pabrėžė, kad turi žinoti, kokioje aplinkoje gyvena.

Dėl stotelės Vitės kvartalo atstovai kreipėsi į miesto tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto narius.

"Esame apsupti uosto įmonių. Gyventojai pastebi taršą, bet ji nėra nustatoma. Teigiama, kad normos neviršijamos. Kodėl pas mus nėra matuojamas užterštumas kietosiomis dalelėmis? Čia įsikūrusios ir dvi mokyklos, vaikų darželis-lopšelis. Juk savivaldybė atlieka aplinkos monitoringą", – tvirtino Švyturio gatvės gyventoja, Vakarų Lietuvos tėvų forumo narė Alina Andronova.

Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto narys Vidmantas Plečkaitis atkreipė dėmesį, kad taršos kietosiomis dalelėmis matavimo stotelės jau daug metų stovi tose pačiose vietose.

"Ar ji tikrai reikalinga Bangų gatvėje?" – klausė politikas.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda aiškino, kad šių stotelių įrengimu ir rezultatų sekimu rūpinasi Aplinkos ministerija. Lietuvoje šių yra įrengta 12, iš jų Klaipėdoje – dvi. Viena stotelė įkurdinta Bangų gatvėje, kita – Šilutės plente.

"Svarstėme galimybę mieste įrengti daugiau matavimo įrenginių, tačiau tai ne savivaldybės funkcija. Kreipėmės į Aplinkos ministeriją. Gavome atsakymą, kad Klaipėdoje pagal užimamą plotą ir gyventojų skaičių tokių stotelių yra pakankamai. Kiekvienoje gatvėje tokių įrenginių tikrai nereikia. Aplinkos ministerija mano, kad stotelės stovi tinkamose vietose", – teigė vadovas.

Pasak L.Dūdos, kiekvienoje stotelėje leidžiama, kad per metus 35 kartus būtų nustatomas padidėjęs užterštumas. Paskutiniais metais nė vienas įrenginys neužfiksavo didesnio užterštumo daugiau nei 30 dienų.

"Gavę pranešimus iš aplinkosaugininkų apie padidėjusią taršą kietosiomis dalelėmis reaguojame ir laistome gatves", – patikino direktorius.

L.Dūda atkreipė dėmesį, kad užterštumas kietosiomis dalelėmis gali padidėti ir žiemą. Anot vadovo, mieste dar yra daug ūkių, kur įrengtos malkomis kūrenamos krosnys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na gal ir ne Fortumas

Na gal ir ne Fortumas portretas
ten smirdi bet ten pilna neskaidriu ir nežinia iš kur atejusiu-nesuprasi.Ir mestila ir neogrupsas, indusai ir velniai žino dar kas ten dirba isislaptines.Aplinkosaugos departamentas Klaipėdoje kaip visada drybso ir nejuda..Vienintele Branda drasko bet turbūt vien todel ka ana priklauso jau ne miestui o rajonui.Šiaip ar taip tiek valdžia tiek gudručiai žino kas ką bet daro cirka prieš visuomenę.Paveiziesem kokia ta stotelė bus

STOTELES !! nuo Fortum skeidziancios smarves

STOTELES !! nuo Fortum skeidziancios smarves  portretas
Na gal pagaliau ir Silutes pl.prie Siauliu gatves pastatys stotele,kad naktim nedusintu smarve Fortumas? Nuo Nauju Metu,kas nakti smarve,tai 2val, tai 3,tai 4 val paleidziama smarve ir miegantys kvepuokit! !! Kaip duju kamerose zmones zude, tai cia palaipsniui ZUDO!

aha-laukit..

aha-laukit.. portretas
Pastatys jums.Pyby vidury miesto ka visi matytumėt ir užuostumėt.Jau N metu visuomenininkai prašė reikalavo tarėsi o kaip nėra tu stoteliu tep nėra.o ką?Rek manyt ka teisinga daro.Jei anos bus tai kap tuomet galesi dūmit ar teršt šnekėdams kad tarša normos ribose?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių