Prancūzų rudens šventė tvirtai įleido šaknis Klaipėdoje

  • Teksto dydis:

Kada Božolė švenčiame? Trečiasis lapkričio ketvirtadienis – vyno mėgėjai ne tik Prancūzijoje, bet ir visame pasaulyje  šią informaciją išpyškintų nesusimąstydami, net pažadinti iš gilaus miego. Keičiasi tik jauno vyno derlius ir didėja vertinančių „Beaujolais Nouveau“ tradicijas.

Bene šeštąjį kartą jaunojo vyno gerbėjus suburs „Friedricho pasažas“, kasmet rengiantis „Božolė“ šventę ir pasiūlantis vis daugiau vynų rūšių.

Šįmet, lapkričio 20-ąją pasažas, nebesutalpinantis visų norinčiųjų, nusprendė plėsti šventės rėmus – tradicinis šventės šūkis „Le Beaujolais Nouveau est arrive!“  („Jaunas vynas atvyko!“) skambės ne tik „Friedricho vyninėje“, bet ir restorane, picerijoje, kavos ir likerio namuose bei smuklėje.

Apgalvotai sudėliota ir šventinė programa: skirtingi vynai su specialiai virtuvės šefų sukurtais patiekalais, derančiais prie jaunojo derliaus, bus pristatomi visame pasaže. Tuo tarpu skirtingus laisvalaikio poreikius turintys klaipėdiečiai galės rinktis, kur jaukiau ir patogiau vakaroti.

Rafinuotumo, tikros prancūziškos dvasios trokštantieji laukiami „Friedricho restorane“, kur nuo 19 valandos prasidės žavių ir subtilių menininkių, susibūrusių į grupę „Bon Ami“ koncertas. Kas gi, jei ne prancūziškai atliekamos dainos gali tiksliausiai perteikti šios šalies gyventojams būdingą ypatingą romantiškų jausmų ir meilės vynui potyrį?

Judesio šokių aikštelėje ieškantieji kviečiami užsukti į „Friedricho smuklę“: nuo 20 val. „Božolė“ šventės dvasią scenoje kurs grupė „Parranda Polar“ – kolektyvas, Lotynų Amerikos kultūrą ir muziką pažįstantis ne tik iš vadovėlių ir dokumentinių filmų.

Savanų putpelių gaidos, naktinių cikadų čirpesys, kalnuotomis vietomis genamų galvojų dundėsis, atpalaiduojantys svyruojančio hamako garsai – visa tai galite ne tik išgirsti, bet ir pajusti, mėgaudamiesi jaunu prancūzišku vynu.

Išankstinė staliukų rezervacija „Friedricho smuklėje“ – nuo 5 Lt. Daugiau informacijos – tel. 21 13 90 (smuklė) ir 30 10 70 (restoranas). Visi laukiami Friedricho pasaže, Tiltų g. 26 A.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių