Pramogos gyventojams: laukia moliūgų puota

Jau penktadienį Švėkšnos parke tradiciškai nušvis moliūgų-žibintų liepsnelių jūra, kasmet sutraukianti tūkstančius žiūrovų. Šįkart lankytojai išvys ir naujų akcentų – įspūdingo dydžio Šimtmečio medį. Moliūgai sužibs ir uostamiestyje.

Artėjantį penktadienį ir šeštadienį gyventojai kviečiami į septintąjį kartą Švėkšnoje organizuojamą šviesos žaismų ir muzikos šventę "Mes už šviesą 2018".

Paskutinį spalio savaitgalį atvykti į grafų Pliaterių parką vilios ne tik įvairiausiais raštais išraižyti moliūgai, muzika, lazerių šviesos, bet ir specialiai šiai šventei sukurtas 12 metrų aukščio Šimtmečio medis.

Tai sudėtinga konstrukcija, nukabinėta šimtu moliūgų, kuriuos paruoš Švėkšnos "Saulės" gimnazijos bendruomenė. Taip originaliai bus paminėta Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio sukaktis.

Šventė parke prasidės rytoj nuo 18 val., o šeštadienį 20 val. vyks ir naktinė ekskursija po Švėkšną. Visų norinčiųjų leistis į nuotykį prie miesto bažnyčios lauks gidė su žibintu.

Šįkart pasipuoš ir Dituvos sodų bendruomenė, čia šeštadienį prasidės ir iki pirmadienio tęsis šviečiančių moliūgų naktys.

Organizatoriai kviečia išskaptuotus moliūgus į Dituvos sporto ir žaidimų aikštelę atnešti šeštadienį. Norintieji skaptuoti kartu, penktadienį 12 val. gali ateiti su moliūgais į Dituvos biblioteką.

Šiemet išskaptuotų moliūgų skaičiumi nenusileisti žada ir gargždiškiai. Penktadienį nuo 18 val. Gargždų bendruomenė kviečia visus gyventojus susiburti dar vienai Žibintų šventei.

Organizatoriai kviečia padovanoti sau ir kitiems nuostabių akimirkų, praskaidrinti rudens darganą ir tamsą.

Renginio dalyviai raginami gaminti žibintus iš įvairių medžiagų: moliūgų, kitų daržovių, stiklinius ar skardinius, pastatomus ar pakabinamus. Jais bus papuoštas Klaipėdos gatvės pėsčiųjų alėjos ruožas nuo J.Janonio gatvės iki blyninės.

Moliūgų jūra kitą savaitę jau ketvirtą kartą nušvis ir Klaipėdos senamiestyje.

Iki šiol Dienovidžio skvere šurmuliavęs renginys šiemet perkeliamas į Teatro aikštę, kur klaipėdiečiai laukiami spalio 31-ąją nuo 14 val.

Teatro aikštėje jau nuo 12 val. įsikurs vaikų animatoriai, moliūgų drožinėjimo dirbtuvės, gros linksma muzika.

Visi norintieji dalyvauti gražiausio moliūgo konkurse turėtų savo dirbinius renginio dieną 18 val. atnešti į organizatorių palapinę.

Čia klaipėdiečių moliūgai bus nufotografuoti, užregistruoti, o už patikusį moliūgą žmonės galės balsuoti feisbuko galerijoje. Laimėtojai bus apdovanoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aiškinu:

Aiškinu: portretas
1 lapkričio yra Visų Šventųjų diena. Vėlinės yra lapkričio 2 d.Visų Šventųjų diena yra bažnytinė šventė.Šią dieną pagerbiami žmonės, po mirties paskelbti šventaisiais, tikimasi, kad jei jiems bus meldžiamasi, jie padės.Vėlinės skirtos paminėti visų mirusiųjų atminimą.Visa Lietuva sukrunta, sujuda..1 - 2 lapkričio visi eina, važiuoja pas savo išėjusius Anapilin brangius širdžiai žmonių kapelius. Tvarko, puošia, dega žvakeles..meldžiasi, kalba, pasakojasi. Lyg susitinka su jais...// Ir čia jūs su kvaila, triukšminga švente, kurios pagrindas festivalis mirusiems.Nupjautos rankos, farširuoti negyvėllio pirštai, tai tik keli rekomenduojami patiekalai Helouvyno vakarėliui.Apie kita net nekalbėsiu...Kas tai, ar ne pasityčiojimas iš išėjusiųjų ir būtent tomis dienomis, 1 - 2 lapkričio?

ezys

ezys portretas
>>>Man tos. Kur jus matote tuos mirusius ar juo labiau patycias is ju? :)

Man tos

Man tos portretas
patyčios iš mirusiųjų ir mirties prisidengiant a'lia švente visai nepatinka
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių