Pradėti darbus trukdo oras

Užsitęsę šalti ir drėgni orai kelininkams trukdo pradėti miesto gatvių žymėjimo atnaujinimą. Kad būtų galima imtis šio darbo, naktimis turi būti ne mažiau kaip penki laipsniai šilumos.

"Ankstesniais metais tokiu laiku jau būdavome pradėję ženklinti. Dabar naktimis vyraujanti neigiama temperatūra labai kliudo", – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Milda Enciutė.

Horizontaliojo gatvių ženklinimo paryškinimo darbai paprastai organizuojami naktį, kad kuo mažiau būtų trukdomas eismas.

M.Enciutė sakė, jog pirmiausia rangovų paprašyta atlikti garantinius darbus. Jiems teks linijas iš naujo pažymėti beveik visame Taikos prospekte.

Taip pat Manto gatvės ruože nuo Lietuvininkų aikštės iki geležinkelio viaduko.

Tam tikruose ruožuose linijos greičiau nei buvo numatyta nusitrynė ir Pilies gatvėje.

Minėtos vietos buvo pažymėtos praėjusiais metais, tačiau linijos greitai nusitrynė. Šiems darbams yra suteikiama dvejų metų garantija. Tad rangovas nemokamai turi atnaujinti ženklinimą.

Darbus vykdžiusi įmonė pripažino, kad šie darbai garantiniai ir juos atliks, kai tik leis oro sąlygos.

Pasak M.Enciutės, šiemet horizontalusis ženklinimas bus atnaujintas nemažoje dalyje gatvių. Naujos linijos bus pažymėtos Šiaurės prospekte. Būtent nuo šios vietos ir bus pradėti darbai.

Numatyta paryškinti ženklinimą ir automobilių stovėjimo aikštelėse, Liubeko gatvėje. Ruožų, kuriuose bus pažymėtos naujos linijos, yra visame mieste.

Naujas linijas teks pažymėti ir Tiltų gatvėje. Atkreipiamas dėmesys, kad ant akmenų grindinio sunkiai išlieka ir dažai, ir termoplastas. Be to, pastarąjį čia dengti sudėtinga.

M.Enciutės teigimu, norint, kad Tiltų gatvė atrodytų gražiai, horizontalųjį gatvės ženklinimą reikėtų atnaujinti bent du kartus per metus.

Atkreiptas dėmesys, dažams, kuriais pažymima arterija, duodama pusės metų garantija, o pažymėti Tiltų gatvę termoplastu būtų sudėtinga. Be to, ši medžiaga taip pat sunkiai laikosi ant akmenų grindinio.

M.Enciutė aiškino, kad ženklinimas bus atnaujintas tose vietose, kur jis labiausiai nusitrynęs.

"Darbų jau dabar suplanuota tikrai nemažai. O vietų, kur reikia atnaujinti horizontalųjį žymėjimą, sąrašas papildomas ir startavus darbams", – pasakojo vyriausioji specialistė.

Iš viso horizontaliajam gatvių ženklinimui atnaujinti šiemet numatyta 160 tūkst. eurų. Šios lėšos skirtos iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aras

Aras portretas
Dažniausiai naktimis ir ženklina.

Ala

Ala portretas
Nuo kada jie naktimis ženklina?

nuomonė

nuomonė portretas
nejuokinkit...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių