Pradėjo projektuoti naują gatvę

Miesto valdžia nori panaikinti keliukus, kurie iš privačių namų eina tiesiai į magistralinę Liepojos gatvę. Lygiagrečiai su šia gatve žadama nutiesti gatvelę.

Tokių įvažų neturi būti

Naujos gatvelės projektas, kuris atsieis apie 9,6 tūkst. eurų, jau pradėtas rengti. Konkursą šiai paslaugai teikti laimėjo įmonė "SRP projektas".

"Dabar keliai iš privačių namų veda tiesiai į Liepojos gatvę. Tokių tiesioginių įvažų į šią arteriją neturėtų būti. Dėl to ir nusprendėme tiesti naują gatvelę. To nori ir gyventojai", – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

Projektuotojai miesto valdžios atstovams pristatė viziją, kaip turėtų atrodyti arterija, kuri būtų lygiagreti Liepojos gatvei ir į kurią eitų keliukai iš privačių namų.

Nauja gatvelė būtų tiesiama nuo Šiltnamių iki Klaipėdos gatvės šalia gyvenamųjų namų. Dabar čia vyrauja netvarka: nėra šaligatvių, vietomis vingiuoja asfaltuotas takas, vietomis – išmintas žmonių. Taku naudojasi ir pėstieji, ir automobilių vairuotojai.

Derins su bendruomene

Pasak E.Mantulovos, projektuotojai siūlė, kad įvaža į naują gatvelę eitų iš Šiltnamių gatvės pusės. Arterija būtų dviejų eismo juostų – po vieną skirtingomis kryptimis.

Ties Klaipėdos gatve numatomas akligatvis. Atkreipiamas dėmesys, kad privačių namų gyventojai ir dabar neturi įvažos į Klaipėdos gatvę.

"Žmonės gatvele galėtų pasiekti namus, įvažiuotų į ją iš Šiltnamių gatvės. Išvažiuotų taip pat į šią arteriją arba į Kretingos gatvę jau esančiais keliais", – pasakojo pavaduotoja.

E.Mantulova tvirtino, kad savivaldybės specialistai tokiam eismo organizavimui pastabų neturėjo. Tačiau sprendiniai bus derinami su bendruomene.

"Norime sužinoti, kokią gatvelę mato pati bendruomenė, kaip vertina siūlomus sprendinius. Gal jaučia grėsmę, kad kai kurie gyventojai gali važiuoti nedrausmingai, viršyti greitį. Tada iš karto reikėtų numatyti greičio slopinimo priemones. Organizuosime projekto pristatymą gyventojams", – pasakojo pavaduotoja.

Tvorų nukelti nereikalaus

E.Mantulovos teigimu, projektuotojai siūlė įrengti šaligatvį palei gyvenamuosius namus ir pėsčiųjų taką Liepojos gatvės pusėje.

"Mūsų nuomone, nereikėtų taip pabranginti projekto ir įrengti dviejų takų pėstiesiems. Apsisprendėme projektuoti šaligatvį tik palei gyvenamuosius namus. Taip pat įkurdinti jungtis su Liepojos gatvėje esančiomis pėsčiųjų perėjomis, autobusų stotelėmis", – nurodė pavaduotoja.

Anot E.Mantulovos, sutarta, kad, projektuojant kelią, į esamą infrastruktūrą – želdinius ir tvoras – būtų veržiamasi kuo mažiau.

"Plotai yra dideli. Projektuoti gatvę galima. Žinoma, joje neturėtų būti staigių lūžių. Ji turi būti vientisa", – pabrėžė pavaduotoja.

E.Mantulova patikino, kad nauja gatvė urbanistinio vaizdo labai nepakeis, tad išliks šalia Liepojos gatvės esanti žalioji zona.

Naujos gatvės projektas turėtų būti baigtas iki rugsėjo 5 d. Tada, įvertinus galimybes, bus sprendžiama, kada imtis darbų – kitąmet ar dar po metų.

"Dar per anksti pasakyti, kada galėtume pradėti tiesti gatvę", – teigė pavaduotoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
yra tokia gatvė nuo Joniškės kapinių vadintūsi manau Klemiškės gerb valdžia nejaugi jums atrodo normalu,kad medž šakos lenda ant važiuojamosios dalies tai yra prie technikumo nejaugi negali sutvarkyti tvarkė iki kapinių sutvarkė ,o toliau kaip buvę lopas ant lopo baisu ,o perėje tai kažkas baisaus nei jos vairuotojams matyti ,nei pėstieji saugūs

Anonimas

Anonimas portretas
Tikrai reikėtų miestui pasirūpinti tomis gatvėmis, kuriomis važiuoja daugiau negu kelios mašinos. Yra gatvių, kur nei asfalto, nei šaligatvių, nei gatvių apšvietimo nėra. Tikrai nemanau, kad ši gatvelė yra tokia būtina.

M

M portretas
Lietuvoje korupcija jau tapo norma. Mieste yra daugybė labai prastos būklės gatvių, bet ne, valdininkai kiša projektą kuris naudingas tik kelių namų savininkams. Trūksta žodžių.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių