Pradedama projektuoti nauja mokykla

Klaipėdoje pradedama projektuoti nauja mokykla, iškilsianti šiaurinėje miesto dalyje. Naujoji mokykla, kurioje galės mokytis 652 vaikai, bus moderni ir šiuolaikiška. Viliamasi, kad mokyklos statybos prasidės 2018-aisiais.

Išskirtinė mokykla

Ketvirtadienį Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas ir bendrovės „A405“ atstovai pasirašė naujosios bendrojo ugdymo mokyklos pastato projektavimo ir projekto vykdymo priežiūros paslaugų sutartį.

Pradedama projektuoti mokykla iškils šiaurinėje miesto dalyje, Senvagės gatvėje.

Pasak S.Budino, pastaruoju metu šiaurinė Klaipėdos šalis sparčiai auga ir miestas ima slinktis iš pietų į šiaurę ir būtent šioje miesto dalyje susidaro įtampa, stinga ugdymo vietų.

„Tikslas buvo toks, jog ten turėtų atsirasti nauja mokykla. Mokykla, kuri būtų nauja viskuo. Tai yra šiuolaikinė mokykla“, – dėstė savivaldybės administracijos direktorius.

Teigiama, kad renkantis mokyklos profilį nuspręsta, jog ugdymo įstaigoje turėtų vyrauti gamtamoksliniai dalykai – biologija, fizika ir chemija. Anot S.Budino, šiuo metu uostamiestyje tokios pakraipos bendrojo ugdymo mokyklos nėra.

Išspręs daugelį klausimų

Pradedamoje projektuoti naujojoje progimnazijoje galės mokytis 652 pirmų–aštuntų klasių mokiniai. Viliamasi, kad tokio dydžio mokykla patenkins šiaurinės miesto dalies gyventojų ugdymo vietų poreikį.

Pabrėžiama, kad mokyklai atvėrus duris, bus prisidedama ir prie darnaus judumo mieste bei taršos mažinimo skatinimo, mat šiaurinėje miesto dalyje gyvenantiesiems nebereikės savo vaikų vežti į pietinėje miesto dalyje esančias mokyklas.

„Atidaryta naujoji mokykla, manau, spręs daugelį klausimų ir turėsime naują, modernią, gražią mokyklą“, – dėstė S.Budinas.

Statybos – kitąmet

Mokyklą projektuos konkursą laimėjusi bendrovė „A405“. Projekto parengimui numatomas 12 mėnesių terminas.

Techniniam pastato projektui parengti savivaldybė skyrė 177 tūkst. eurų.

Jeigu viskas vyks sklandžiai, 2018-ųjų antroje pusėje, prieš rudens sezoną tikimasi pradėti statybų darbus.

„Planuotume, kad turbūt 2020–2021 mokslo metų rugsėjo mėnesį galėtume turėti naują, gražią mokyklą, kurią atidarytume šiaurinėje miesto dalyje“, – prognozavo S.Budinas.

Pagal numatytą planą į iškilsiančią mokyklą persikels dirbti Tauralaukio progimnazijos pedagogų komanda.

Vis dar svarstoma, koks galėtų būti mokyklos pavadinimas. Vienas galimų variantų – Šimtmečio mokykla.

Numato du korpusus

Mokyklos koncepciją kūrė trys konkursą laimėjusios bendrovės architektai: Gintaras Čičiurka, Valdas Janulis ir Saulius Plungė.

Anot architekto G.Čičiurkos, numatoma mokykla bus dviejų dalių, kurias jungs keliasdešimties metrų ilgio stiklinė galerija. Vienoje objekto dalyje ketinama įkurti mokyklinį bloką, o kitoje – sporto korpusas.

Mokykla bus išskirtinė ir tuo, jog bus A++ energetinio naudingumo klasės bei atsidurs ant nemenko šlaito.

Mokykloje numatomi ir atviras bei uždaras vidinis kiemai, amfiteatras. Numatoma išnaudoti net ir stogus – čia galėtų būti įkurdinti mokinių daržai, dangaus kūnų stebėjimo, poilsio, fizinio aktyvumo, kūrybos, poilsio erdvės.

Sporto komplekse numatoma įrengti dvi universalias sporto sales, atsirastų krepšinio aikštelė, pusė rankinio bei futbolo aikštelių, mankštų ir treniruoklių zona, bėgimo takelis ir pan.

Numatoma, kad iš viso šio projekto įgyvendinimui prireiks apie 6 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

V

V portretas
Seni bambekliai patylekit. Reikia visu nauju objektu Klaipedai. Geras projektas, labai skandinaviskas. Pinigu Lietuvai netruksta, o cia verte didele sukuriama.

Va

Va portretas
Vitrininiai langai ? O dieve, ziema sals, vasara kais........ Neekonomiska tai tikrai. O kai reikes juos nuvalyti - teks brangia firma samdyt, arba prasys tevu. Ant stogo nei vienas mokyklos direktorius nei vienam nepilnameciui lipti neleis, nesaugu, tai kam tada jis ? Vienu zodziu ant popieriaus grazu, realybe bus kitokia.....

Klausimas

Klausimas portretas
Viskas gerai, tik vienas klausimelis is kur fizikos ir chemijos mokytoju gausit :)
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių