Požeminė perėja verslininkų nesudomino

Požeminės pėsčiųjų perėjos įrengimo darbai Šilutės plente verslininkams nebuvo aktualūs.

Konkurse pasiūlymo nepateikė nė viena įmonė. Uostamiesčio savivaldybei rangovų teks ieškoti dar kartą.

Šilutės plente numatyta įrengti dvi požemines pėsčiųjų perėjas. Vieną – netoli minėtos arterijos ir Statybininkų prospekto sankryžos, kitą – ties buvusia ledo arena.

Dabar šiose vietose po Šilutės plentu driekiasi techniniai koridoriai. Atrodo, kad čia dar sovietmečiu galvota įrengti požemines pėsčiųjų perėjas, bet vėliau planų atsisakyta.

Netoli Šilutės plento ir Statybininkų prospekto sankryžos esančio techninio koridoriaus viršutinė konstrukcija yra įgriuvusi. Ją suniokojo prieš dešimtmetį įvažiavusi sunkiasvorė mašina.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas teigė, kad pirmiausia buvo apsispręsta įrengti požeminę perėją, esančią netoli Šilutės plento ir Statybininkų prospekto sankryžos. Čia žmonių srautai didesni nei antrojoje vietoje.

Būtent šiai požeminei pėsčiųjų perėjai įrengti ir ieškota rangovo. Konkurso sąlygomis domėjosi keturios įmonės, tačiau pasiūlymo nepateikė nė viena.

Uostamiesčio savivaldybė pakartotinai skelbs viešųjų pirkimų procedūras darbams įsigyti.

"Sunku pasakyti, kodėl taip nutiko. Retai pasitaiko, kad nesulauktume nė vieno pasiūlymo. Projektas iš tikro yra sudėtingas. Neaišku, kas yra po žeme, ką rasi atkasęs, kokia konstrukcijų būklė. Kiek matyti pro vėdinimo angą, tiek. Ir projektuotojams buvo sunku", – pasakojo vedėjas.

Pasak V.Švedo, tikėtina, kad ir laikas konkursui nebuvo tinkamas: "Gal rangovai dabar turi darbų ir dėl to nesidomėjo. Tai pirmas atvejis mano praktikoje, kai nesulaukėme nė vieno pasiūlymo."

Požeminių pėsčiųjų perėjų įkurdinimo projektų vertė – didelė. Viską reikia įrengti nuo pradžių: laiptus, dangą, apšvietimą, numatyti ir liftai neįgaliesiems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vikis

vikis portretas
Gerbiamam V.Svedui siulau pirma apsilankyt nesenai atremontuotoj Vingio gt. pozeminej perejoj.Kaip buvo isviete,taip ir liko-primy..ta,prisi..ta,smarve...Moterys bijo ten lysti-bomzai.Pinigai remontui isisavinti,o prieziurai,kameroms neliko.Jau senai sakem-uzversti,sulyginti su zeme(tuo labiau uz 100m yra antzemine pereja).Dabar dar dvi isvietes irengs?

J

J portretas
"Atrodo, kad čia dar sovietmečiu galvota įrengti požemines pėsčiųjų perėjas, bet vėliau planų atsisakyta." Neatrodo, o taip ir buvo planuota. "koridoriaus viršutinė konstrukcija yra įgriuvusi. Ją suniokojo prieš dešimtmetį įvažiavusi sunkiasvorė mašina." Nesunkiasvorė mašina, o Audi 100 Prieš rašant reikia biški informacijos surinkti

ezys

ezys portretas
>>>klp jei ES skiria pinigu galimybiu studijai del elektro transporto, tai nereiskia, kad tuos pacius pinigus jus galite naudoti pozeminems perejoms irengineti :D
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių