Politiko M.Žilio rūpestis – atnaujinti sporto ir žaidimų aikšteles

  • Teksto dydis:

Kasmet po liepos 6-osios, Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos, Klaipėdoje, Vingio mikrorajone, padaugėja atnaujintų viešųjų erdvių sportui.

Kasmet po liepos 6-osios, Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos, Klaipėdoje, Vingio mikrorajone, padaugėja atnaujintų viešųjų erdvių sportui. Sutvarkytos sporto ir žaidimų aikštelės, suremontuoti arba pastatyti nauji krepšinio stovai, futbolo vartai ir kiti įrenginiai sukviečia vietos bendruomenę aktyvaus poilsio dienai.

Jau šeštąjį kartą surengtą, tradicine tapusią ir gyventojų laukiamą „Mindauginių“ sporto šventę inicijuoja aktyvus ir jaunas klaipėdietis Mindaugas Žilys, Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys.

„Jaučiu didžiulius sentimentus šiai vietai, nes čia prabėgo mano vaikystė, paauglystė ir dalis jau sąmoningos jaunystės. Visuomet aktyviai sportavau, šios veiklos neapleidžiu iki šiol, be to, rimtai dirbu Klaipėdos sporto taryboje. Todėl liūdna, kad miesto daugiabučių namų  kiemuose vis dar yra nemažai apleistų sporto ir žaidimų aikštelių, virtusių automobilių „parkingu“. Beje, tik kai kas nesikeičia – ir prieš 18 metų su tėčiu tvirtinome krepšinio lentas, ir dabar daug ką pats stengiuosi padaryti“, – dėmesį į problemas atkreipė M.Žilys.

Pasak miesto tarybos nario, nors ir nedidelis, tačiau prasmingas kiekvieno klaipėdiečio indėlis padeda sukurti jaukesnę aplinką mieste, kiemus, pritaikytus jaunimui ir vaikams. O per šešerius metus nuveikta iš tiesų nemažai – atnaujintos visos krepšinio aikštelės, esančios aplink lopšelį-darželį „Dobiliukas“, įskaitant ir krepšinio stovus bei lentas, kurios, be kita ko, atiduotos „graffiti“ meistrams.

Šią vasarą vykstantis pasaulio futbolo čempionatas paskatino įrengti dar ir futbolui skirtus vartus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių