Politikei A. Bilotaitei – kaimynų strėlės

Klaipėdos mero posto siekusios Agnės Bilotaitės statomo namo kaimynai – nepatenkinti. Gyventojai keiksnoja dažniau televizijos ekranuose matomą Seimo narę už statybinę netvarką jos sklype, kurį dabar prižiūri garsiosios politikės tėtis ir dar vienas vyras.


 

Klaipėdos mero posto siekusios Agnės Bilotaitės statomo namo kaimynai – nepatenkinti. Gyventojai keiksnoja dažniau televizijos ekranuose matomą Seimo narę už statybinę netvarką jos sklype, kurį dabar prižiūri garsiosios politikės tėtis ir dar vienas vyras.

Įsikurs įspūdingame kvartale

Prie pat automagistralės Kaunas–Klaipėda esančioje Dauparų gyvenvietėje rikiuojasi ne mažiau kaip pusę milijono litų kainuojančios sodybos.

Čia stovi tik vienas kitas prastesnės išvaizdos sovietmečio statinys.

O štai įvažiavus į Durpyno vardą gavusią gatvelę, pašaliečius pasitinka ir garsios politikės A.Bilotaitės privati nuosavybė, kuri, pasak vietinių, visai nepuošia aplinkos.

Dauparų bendruomenė garsėja susitelkimu, bendrais renginiais ir bendromis pramogomis.

Iš miesto į kaimą pabėgę buvę klaipėdiečiai, dabar tapę daupariškiais, ir Naujuosius metus, ir Jonines švenčia kartu, o savaitgaliais vyrai sykiu traukia į pirtį.

Meistrai įrenginėja vidų

Kitapus kelio įsikūrę žmonės, paklausti, kur gyvens žinoma Seimo narė, gūžčiojo pečiais ir tikino, kad tokios kaimynės net nepažįsta.

Gatvelės pradžioje sutiktos jaunos mamos aiškino taip pat nė neįtariančios, jog garsią kaimynę turi, tačiau stebėjosi, kad itin artimai bendraujanti kaimo bendruomenė akyse nėra mačiusi Seimo narės.

O štai senbuviai uoliai paporino, kas ir kada pastarąjį kartą lankėsi statomame name bei kas juo rūpinasi.

"Daug metų tas namas stovi tuščias, niekas ten negyvena. Kiemas apžėlęs piktžolėmis. Visi senokai čia aplinką susitvarkė, o ten viskas taip ir stovi metų metus. Tik dabar kartkartėmis pasirodo darbininkai. Matyt, vidaus apdailą pradėjo daryti", – ranka numojo kalbintas daupariškis.

Užkliuvo ir alyvos

A.Bilotaitės pajamų deklaracijoje nurodyta, kad politikė 2007 metais iš vieno banko paėmė 600 tūkst. litų kreditą namo statybai. Dauparų pradžioje gyvenamasis namas netrukus po to ėmė dygti, tačiau vėliau statybos apmirė.

Artimiausi A.Bilotaitės kaimynai negailėjo priekaištų jaunai sklypo šeimininkei.

"Ir gražiuoju prašėme, ir pykomės, nepaiso jokių priekaištų. Sakėme, kad susitvarkytų sklypą. Vasarą čia dilgėlės juosmenį siekia, piktžolių sėklos skrieja į mūsų sklypą. Patys per tvorą rovėme. Neisi juk su dalgiu po svetimą sklypą blaškytis", – piktinosi daupariškė Julija.

Moteris gėlynus ir daržus tikino kruopščiai prižiūrinti, todėl ir esą siutina kaimynės sklype esanti netvarka.

Gyventojos vyras Sergejus pyko, kad iš Seimo narės sklypo krūmais sužėlusios alyvos braunasi į svetimą sklypą.

"Teko apipjauti. Bet nedaug ką gali padaryti, tvora tarp mūsų. O ten juk pirmas sklypas prie gatvės, visiems akis bado", – kalbėjo vyras.

Tačiau labiausiai kaimynai pyko, kad tautos išrinktoji neva nesiskaito su kaimiečiais ir nepaiso jų priekaištų.

"Per aštuonerius metus šitiek pinigų uždirbo ir negali pasamdyti ko nors, kad sutvarkytų sklypą? Ana jų balkonas jau grėsė nukristi. Negyvenamas namas buvo. Aiškinome, kad negalima šitaip palikti visko likimo valiai", – priekaištavo sutuoktiniai.

Rūpinasi tėtis ir būsimas žentas?

Kitas kaimynystėje įsikūręs daupariškis aiškino, kad įtaria, kodėl Seimo narė panoro kurtis Klaipėdos rajone.

"Gi į valdžią čia norėjo. Tačiau gyvens ji čia ar negyvens, kažin ar ją čia išrinks", – samprotavo langą pravėręs A.Bilotaitės kaimynas.

Vietiniai esą mėgino politikę net skųsti seniūnijai, tačiau išgirdę paaiškinimą, kad statybomis dabar rūpinasi A.Bilotaitės tėtis, nutarė palikti ramybėje garsią politikę.

"Iš tiesų tėvas dažniau čia atvažiuoja. Kartą ar du buvo ir būsimas žentas užsukęs. Bent mes taip manome. Nežinau, kodėl vis dar jį slepia. O pati tai čia nebūna", – pasakojo kaimynai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ee

ee portretas
Dabar suprantu, kodėl niekas nebeskaito laikraščių. Nėra ką skaityti, tiesiog straipsnis pritemptas su tikslu apdergti žmogų, mano statybvietė atrodo žymiai baisesne, tai gal ir apie mane sumesit straipsnį. Redaktorius ir tokius žurnalistus išmesti iš darbo.

briedu briedas

briedu briedas portretas
kokie dar mokesciai "bendruomenems" (is tiesu - bendruomeninems organizacijoms), cia savivaldos reikalas - padeti islaikyti patalpas, ar nepadeti, o jokiu mokesciu, jokia NVO (asociacija) nemoka, jokiu nauju istatymu nera... arba specialiai rase nesamones, arba rasytojai yra dundukai...

...

... portretas
Nepritariu zurnalistams,kad Agne niekur nedalyvauja.Kiek teko,visada prisisaukiam.Dar zmogus negyvena,jau puola.Nepergyvenkit zurnalistai,tvarka bus graziausia,negu pas bet kuri.Su vyrais jos draugas i pirti manau nekeliaus,nes tures savo,o ir as niekada neiciau.Pavydi visi,kad Agne atrodo visada pasitempusi,linksma.Kiek supratau,labai myli gyvunus,maciau sunu sventeje su graziu baltu suniuku.Seip seis laikais,o ypac lietuvoje,geriau myleti suniuka,negu tokius kaimynus,kaip cia pateikia zurnalistai.
VISI KOMENTARAI 69

Galerijos

Daugiau straipsnių