Politikė vėl dirbs pozicijoje

Iš Klaipėdos miesto tarybos valdančiosios koalicijos metų pradžioje pasitraukusi Lilija Petraitienė vėl dirbs pozicijoje. Tai politikė kolegoms pranešė paskutinio posėdžio metu.

"Sekretorius mane "išprievartavo", – prieš pasisakymą šmaikštavo politikė.

Tarybos nariams L.Petraitienė pranešė, kad dirbs pozicijoje, tačiau pati savo valia, vadovaudamasi sąžine rinksis, kuriems sprendimų projektams pritarti, dirbs klaipėdiečių gerovei.

"Ir tepadeda man Dievas", – savo pranešimą užbaigė politikė.

Kad traukiasi iš valdančiosios koalicijos, L.Petraitienė paskelbė sausį. Tada socialdemokratė aiškino, jog sprendimą nutraukti koalicijos sutartį priėmė, nes esą iniciatyvos teisė yra palikta tik Liberalų sąjūdžio nariams, o jos pačios veikla laikoma tik simboline.

Esmine L.Petraitienės pasitraukimo iš valdančiosios koalicijos priežastimi tapo tai, kad gruodį miesto taryba nepritarė jos siūlymui taikyti didesnę lengvatą pradinukų autobusų bilietams. Ji nusivylė, kad nesulaukė palaikymo iš koalicijos narių.

Nors politikė pasitraukė iš koalicijos, bet nusprendė likti pozicinėje Lietuvos socialdemokratų partijos ir rinkimų komiteto "Klaipėda" jungtinėje frakcijoje. L.Petraitienė išliko jos pirmininkė.

Be jos šioje frakcijoje yra rinkimų komiteto "Klaipėda" nariai Vytautas Čepas ir Rimantas Taraškevičius. Jei L.Petraitienė pasitrauktų, frakcijos nebeliktų, nes trūktų narių.

Miesto tarybos ir mero sekretorius Modestas Vitkus tvirtino, kad ši situacija neeilinė.

"L.Petraitienė išėjo iš valdančiosios koalicijos, tačiau liko frakcijoje, kuri yra šios dalis", – tvirtino sekretorius.

M.Vitkus pabrėžė, kad įstatymas įpareigoja tarybos narius aiškiai paskelbti, ar dirba pozicijoje, ar opozicijoje. L.Petraitienė to nebuvo padariusi, nors paskelbė, kad iš valdančiosios koalicijos pasitraukė.

"Frakcijos savo atstovus deleguoja į įvairias komisijas. Dalis komitetų, komisijų sudaromi laikantis proporcingo daugumos ir mažumos atstovavimo principo. Tad reikia žinoti, pozicijoje ar opozicijoje dirba tarybos narys. Jei L.Petraitienė nebūtų to paskelbusi, būtų reikėję peržiūrėti komisijų, komitetų sudėtis", – aiškino sekretorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Snieguolė ir..

Snieguolė ir.. portretas
du žmogėdros

ginekologas

ginekologas portretas
Išprievartauta politinė prostitutė patampa "biški" nėščia :)

Neryški ta

Neryški ta portretas
Petraitienė.Nepritampa.Turėtu su Puteikiene kartu buti o ana klaidžiuoja kap dvasia be vietos.Daba vel nuejo pagelbet dežutiniam joudus darbus dirbtie.Visai nieko miestui iš anos
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių