Policininkus nustebino tvarkingos automobilių padangos

Penktadienio rytą Šilutės plente vairuotojus pasitikę pareigūnai tikrino automobilių padangų protektoriaus gylį. Policininkus nudžiugino, kad šiemet žmonės daug atsakingiau žiūri į padangų kokybę.

Penktadienio rytą Šilutės plente vairuotojus pasitikę pareigūnai tikrino automobilių padangų protektoriaus gylį. Policininkus nudžiugino, kad šiemet žmonės daug atsakingiau žiūri į padangų kokybę.

Reidą šaltą rytą surengusiems policininkams pagelbėjo "Regitros" darbuotojas, kuris specialiu prietaisu tikrino automobilio apavą.

Sustabdžius 65 automobilius beveik visiems buvo palinkėta gero kelio, tačiau vienam vairuotojui išsisukti nepavyko – „Regitros“ darbuotojas užfiksavo mažesnį nei leistinas protektoriaus gylį.

Už vairo sėdėjo vairuoti besimokanti mergina, tačiau už pažeidimą pagal įstatymus teks atsakyti netvarkingu vairavimo mokyklai priklausančiu automobiliu leidusiam važiuoti instruktoriui. Pareigūnai panaikino automobilio techninę apžiūrą.

Taip pat buvo sustabdytas itin purvinas automobilis, kurio vairuotojui buvo paaiškinta, kad visiškai nesimato valstybinio numerio. Automobilio šeimininkas laikraščio skiaute nuvalęs lentelę buvo paleistas.

Reidą vykdęs Kelių policijos biuro specialistas Artūras Petrikas buvo nustebintas, kad šiemet užfiksuota tiek mažai pažeidimų.

„Palyginus su praėjusiais metais vykusio reido rezultatais situacija labai pagerėjo. Prieš metus užfiksavome daug daugiau pažeidimų, sustabdėme net taksi automobilį „plikomis“ padangomis“, – sakė pareigūnas.

A.Petriko teigimu per 80-ies procentų stabdytų automobilių padangos buvo kone naujos, protektoriaus gylis siekė apie 5 milimetrus. Likusių 20 procentų automobilių protektoriaus gylis buvo kiek mažesnis – nuo 3,5 iki 4 milimetrų.

„Tokiems vairuotojams siūlome tokiomis padangomis nevažinėti artėjančiu žiemos sezonu ir jas pasikeisti“, – pasakojo pareigūnas, pridūręs, kad važinėjant tokiu apavu keliamas pavojus savo ir kitų asmenų sveikatai.

Pareigūnai stebėjosi žmonių geranoriškumu. Esą seniau užfiksavus minimalų leistiną protektoriaus gylį žmonės ginčydavosi, teigdavo, kad kol nėra sniego, tol važiuoti nepavojinga ar gaila pinigų naujiems ratams.

„Važiuojant su prastomis padangomis ilgėja stabdymo kelias. Kai kur įpuls, nebepasakysi, kad padangos tinka ar netinka“, – nukirto V.Petrikas.

Policijos pareigūnas džiaugėsi, kad šiemet pažeidėjų žymiai mažiau. Esą keičiasi žmonių mentalitetas, europėjama. O be to ir naujos padangos nebėra tokios brangios, kaip anksčiau.

Už važiavimą padangomis, kurių protektorius neatitinka reikalaujamo minimalaus 3 milimetrų gylio gresia administracinė atsakomybė – įspėjimas arba bauda nuo 20 iki 40 litų su techninės apžiūros anuliavimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

"...Policininkus nudžiugino..."

"...Policininkus nudžiugino..." portretas
ale ir patikėjau...

koks praliotas

koks praliotas portretas
nei baudų nei navaro

mb

mb portretas
kodel korespondentai pasigrebe ta 3mm gyli?juk transporto priemonei registruotai pagal N2 protektoriu gylis leistnas 1 milimeyras.( Tai ZURNALISTAI IR RASYKIT ,kad lengviesiam auto)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių