Poilsio parke įsibėgėjo darbai

 

Birželio pabaigoje prasidėję Poilsio parko atnaujinimo antrojo etapo darbai įgauna vis didesnį pagreitį. Tikimasi, kad jau šiemet bus pastatytas viešasis tualetas, įrengtos kai kurios žaidimų aikštelės, takai.

Anot Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros įgyvendinimo poskyrio vyriausiosios specialistės Reginos Dekėrytės, viskas vyksta pagal grafiką. Šiemet numatoma atlikti du trečdalius visų suplanuotų darbų.

Šiuo metu plušančius darbininkus jau galima pamatyti greta vokiečių kapinių tvoros, kur tvarkomi pėsčiųjų takai.

Pagrindiniai parko dviračių bei pėsčiųjų takai buvo įrengiami ir pirmojo etapo metu, dabar atsiras kiti, vesiantys numatomų naujų aikštelių link.

„Tvarkoma labai daug takų, pradedama viešojo tualeto statyba“, – teigė R.Dekėrytė.

Viešasis tualetas atsiras netoli pastotės, esančios parko viduryje, todėl jį pasiekti turėtų būti patogu daugumai lankytojų. Tikimasi, kad tualetą pavyks pastatyti jau šiemet.

Šiomis dienomis pradedamas tvarkyti ir sporto aikštynas – žymimos įvairių teritorijoje atsirasiančių aikštelių ribos, aiškinamasi, kiek jas įrengiant prireiks pašalinti medžių.

Pašnekovė patikino, kad bus vertinama, kuriuos lapuočius galima kirsti, o kurių – ne.

„Miškai kertami ne šiaip sau, o pagal projektą. Yra atitinkamas miškotvarkos projektas“, – paaiškino savivaldybės darbuotoja.

Per šiuos metus, anot R.Dekėrytės, planuojama įrengti vaikų sporto, futbolo, laipiojimo įrenginių, pažintinio tako aikšteles.

Likusius darbus numatoma atlikti kitąmet. Skaičiuojama, kad antrasis parko atnaujinimo etapas miestui atsieis beveik 620 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

keistuolis

keistuolis portretas
620 tukst kas per ispusta kaina gal puse tos kainos ir isleis nors ir tai abejoju nes tiek tikrai nekainuoja nei tvarkymas nei inventorius gerai kiti prasisuka su tokiais projektais sau i kisene!

pensorius

pensorius portretas
Įdomu, ar mano jaunystės šokių aikštelę atkursit?

M

M portretas
Galiu lazintis, kad tulikas bus pastatytas, kainuos simtus tukstanciu, bet neveiks :D
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių