Poilsiautojus vaiko iš jūros

Paplūdimiuose budintiems gelbėtojams po ilgojo savaitgalio darbymetis nesibaigė. Iš audringos jūros jiems tenka vaikyti poilsiautojus, kurie besimaudydami rizikuoja savo gyvybėmis.

Antradienį Baltijos jūros bangavimas ties Klaipėda siekė 3-3,5 balo. Paplūdimiuose kabėjo maudytis draudžianti – raudona vėliava.

Vanduo buvo šiltas – jo temperatūra siekė apie 18 laipsnių šilumos.

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki pasakojo, kad poilsiautojai daugiausia laiką leido kopose. Įkaitę jie bėgdavo atsigaivinti į jūrą.

Toks elgesys apsunkina gelbėtojų darbą. Sunkiau pastebėti, kas, kada puola į jūrą.

Gelbėtojai raudonos – maudytis draudžiančios vėliavos nepaisančius poilsiautojus vaikė iš audringos jūros. Buvo atvejis, kai vieni, be priežiūros maudosi 11-12 metų vaikai.

„Kopose šilta, vanduo šiltas, tai žmonės ir nori maudytis, nepaisant pavojaus. Gelbėtojai išprašė poilsiautojus iš vandens. Visą dieną ant kojų. Baisiausia, kai vieni maudytis audringoje jūroje išleidžiami vaikai. Nelaimė gali įvykti labai greitai, o apie tai niekas nesusimąsto“, – pabrėžė pavaduotojas.

Baltijos jūroje ties Klaipėda bangavimas sustiprėjo pirmadienį po pietų.

Antradienį gelbėtojai padėjo ir sunegalavusiai moteriai. Ji pastebėta Pirmosios Melnragės prieigose, sėdinti ant žolės. Gelbėtojai pasiteiravo moters, ar viskas gerai. Ši atsakė, kad ne. Jos pulsas buvo sunkiai užčiuopiamas. Į pagalbą iškviesti medikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių