Poilsiautojai pasipiktinę: Olando Kepurėje – puodeliai

Po kiekvieno savaitgalio ar šventinių dienų gamtosaugininkai vos spėja rinkti šiukšles nuo poilsiautojų pamėgtos Olando Kepurės.

Pajūrio regioninio parko direkcijos darbuotojai tikina, kad pajūrio švarinimo metu po savaitgalio pavyko pririnkti pilną traktoriaus kaušą tuščių kavos puodelių.

"Visas takas, vedantis link Olando Kepurės, nuolat pilnas tuščių kavos puodelių. Net pikta. Mėginame švarinti žmonių pamėgtus takus, tačiau darbas tampa beprasmiu. Būtina šviesti visuomenę, nes pajūris nėra šiukšlių kaupimo vieta", – piktinosi Pajūrio regioninio parko direkcijos ekologas Erlandas Paplauskis.

Į aplinkosaugininkų žinutę socialiniame tinkle akimirksniu sureagavo kava prekiaujanti vietinė verslininkė Kristina.

Moteris pritarė aplinkosaugininkams ir prisidėjo sava iniciatyva prie gamtos įžymybės švarinimo.

Kristina ranka užrašė skelbimą prie kavos ir saldumynų vežimėlio bei kiekvienam, grąžinusiam popierinį kavos puodelį, pažadėjo padovanoti saldainį.

Žmogus turėtų išmokti šiukšlę nunešti į šiukšliadėžę.

"Šaunuolė. Beje, ši moteris pati gyvena Karklėje, todėl taip rūpi pajūrio švara. Puodelius dažniausiai į kopas sviedžia atvykėliai iš miesto. Žmonės turi susivokti, kad kas nors juk turės eiti ir rinkti jų paliktas šiukšles. Kiti piktinasi, kad miškuose, parkuose ir kopose turėtų būti daugiau šiukšliadėžių. Jų yra ir jų pakanka aikštelėse. O žmogus turėtų išmokti šiukšlę nunešti į šiukšliadėžę", – pažymėjo E.Paplauskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Seniūnijos darbuotojai kas dieną renka šiukšles, bet surinktosios yra ne tų piliečių, kurie dėl šiukšliadėžių stokos jas palieka. Tiesiog, dar neišmoko savęs gerbti, o ką kalbėti apie aplinką. Reikalavimų ši visuomenės dalis turi, bet tik ne sau. O, kai kiekvienas pradės nuo savęs, tai tikrai šviesiau, visomis prasmėmis bus. Saulėtos dienos ir šypsenos veide, linkiu.

Magyla

Magyla portretas
Po kiekvienu medžiu šiukšliadėžės nepastatysi. Parazitų neteisinkim. Turėjo jėgų atsinešti į mišką pilną puoduką ar bambalį, o tuščio ką, jau nebegali išsinešti? Kad jiems rankos ir dar kai kas nudžiūtų!

Jis

Jis portretas
Daug dar kiaulių pas mus gyvena... O verslininkei dedu riebų + už "Kristina ranka užrašė skelbimą prie kavos ir saldumynų vežimėlio bei kiekvienam, grąžinusiam popierinį kavos puodelį, pažadėjo padovanoti saldainį." Jei nebūtų visai reagavusi siūlyčiau uždaryti tą kioską, na bet uždarymų žmones neišmokinsi atsakingumo.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių