Poilsiautojai paliko kalnus šiukšlių

Prižiūrėtojai baigė kuopti poilsiautojų paliktas šiukšles paplūdimiuose. Atliekų išvežta kaip niekada daug.

Biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktorius Virginijus Urbonas tvirtino, kad toks kiekis šiukšlių šį sezoną buvo užfiksuotas tik kelis sykius. Vienas tokių kartų – birželio pabaigoje, kai vyravo karšti orai.

"Nieko nuostabaus, kad atliekų – devynios galybės. Buvo labai daug poilsiautojų. Šeštadienį, sekmadienį, pirmadienį iš vienos vietos išveždavome po du sunkvežimius. Į vieną netilpdavo", – pasakojo vadovas.

V.Urbonas atkreipė dėmesį, kad poilsiautojai tampa vis kultūringesni. Jie šiukšlių pačiuose paplūdimiuose nepalieka. Meta į šiukšlių dėžes, o jei netelpa – šalia jų.

Visiškai neberandama ir "bambalių". Juos išsineša patys poilsiautojai arba surenka benamiai.

"Nesvarbu, kokiu laiku valytojai atvažiuoja į paplūdimius, "bambalių" nėra. Anksčiau dėl plastikinės taros kildavo daug rūpesčių. Būdavo pilni krūmai, ji skraidydavo po paplūdimį, nes yra lengva. Atsiradus užstato sistemai, plastikinių butelių nebeliko", – pasakojo direktorius.

Pasak V.Urbono, šiukšlės iš pliažų buvo vežamos paryčiais. Vakarais to daryti neišeidavo, nes žmonės paplūdimiuose laiką leisdavo iki vėlyvo vakaro.

"Valytojai tikrai padirbėjo. Rugpjūtis jiems buvo palankus, nebuvo nei poilsiautojų, nei daug atliekų", – komentavo vadovas.

Nors poilsiautojų srautai buvo dideli, vandalizmo atvejų išvengta. Prižiūrėtojai iš žmonių sulaukė teigiamų atsiliepimų apie atnaujintus takelius, naujus įrenginius, žaidimų aikšteles, treniruoklius.

Kruiziniais laineriais atkeliavę turistai džiaugėsi ne tik Smiltynės gamta, pro jų akis nepraslydo ir tai, kad konteineriniai tualetai tvarkingi. V.Urbonas pasakojo, kad pastarųjų priežiūrai skiriamas didelis dėmesys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

atostogautojas

atostogautojas portretas
O kas isvalys kopas nuo kakuliu ir panaudotu popieriu.Vaikstai po kopas ir bijai ilipti i kakulius.O,kiek ten siuksliu! popieriniu pakuociu!Kodel nera pakankamai tualeti,kad nereiketu daryti juroje.As juroje nesimaudau,nes vasara oras prie juros atsiduoda slapimu.

Javl

Javl portretas
Apie ka straipsnis(ner zmogaus(poilsiautojo),nera problemos(siuksliu)),-"Zmogelis isidarbino" pliazu valytoju,ir isivaizduokit,pasirodo,juos,tuos pliazus ,reikia valyti,o ne guleti?Kur tas matyta,juk ne tam ,"i partija stojau",a ne?

Kristina

Kristina portretas
Pirmiausia, tai trūksta šiukšledėžių . Nėra tualetų. O tokius,kurie išeina palikę savo buvimo vietą šiukšliną-reikia gerokai nubausti.Ir ne simbolinėmis o pakankamai didelėmis baudomis,kad kitą kartą pagalvotų ką daro.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių