Po žūties – diskusijos dėl krantinių

Po tragiškai pasibaigusios paslaptingai dingusio Gintauto Matulaičio paieškos – jaunas vyras rastas negyvas Danėje, Pilies uostelyje – vėl prabilta, kad reikia užtverti krantines. Tokios diskusijos kyla po kiekvienos panašios nelaimės.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, kad periodiškai vis grįžtama prie klausimo, ar reikia užtvertini Danės upės krantines.

Ypač šis klausimas būna aštrus, įvykus skaudžiai nelaimei.

"Prie šio klausimo vis grįžtama. Galiu pasakyti, kad jis yra išspręstas seniai, kai krantinės buvo pripažintos tinkamomis naudotis", – komentavo direktorius.

Anot L.Dūdos, krantinėse signaliniai aptvėrimai yra. Kaip turėtų atrodyti tokie, kad žmonės neperliptų, sunku pasakyti.

Direktorius taip pat atkreipė dėmesį, nelaimės žmogaus tyko įvairiose vietose.

"Nežinia, kur ji pasitiks. Reikėtų ir gatves aptverti tvoromis, nes būna atvejų, kai žmogus išbėga į gatvę ir jį partrenkia automobilis. Palikti tik takus vietose, kur yra perėjos", – dėstė vadovas.

Ar reikia Danės krantinėse įrengti tvoreles, diskutuojama jau daug metų. Gyventojai nuogąstavo, kad dėl šios priežasties į upę žaisdami gali įkristi vaikai.

Svarstant Danės krantinių projektą buvo sprendžiamas ir apsauginių tvorelių klausimas. Architektai, išanalizavę užsienio uostų ir upių patirtį, nusprendė jų atsisakyti.

Nuspręsta pastatyti suoliukus, kurie atliktų tvorelių paskirtį. Tarpuose tvorų atsisakyta, nes keleiviai negalėtų išlipti iš prisišvartavusių laivų.

Teigta, kad tarpuose yra šiukšliadėžės, kolonėlės, kurios atlieka tvorelių vaidmenį.

Prieš penkerius metus net buvo organizuojama akcija "Būkime saugūs prie Danės krantinių". Ant suoliukų buvo klijuojami lipdukai, raginantys klaipėdiečius ir miesto svečius prie upės elgtis saugiai.

Tada akciją inicijavo uostamiesčio savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hmmm

Hmmm  portretas
Taip Pons Direktariau, just teisus, tiktai keliai yra regiluojami KET taisyklem o upes ne. Netgi Rusai pasistate atitvaras kurias jus isiemest < Gerai kad priesais meridiano dar nepalietet. Manau reikia kad nuskestu kieno nors vaikas, arba dar kokie 10 jaunu zmoniu. Tada gal Susimastysit Gerb. Duda, kad jusu pareigos yra ne sedet savivaldybej ir uz savo 1000 Eur kede trint, o kurti saugia ZMONEM @KURIOS SUMOKEJO MOKESCIUS, aplinka. JUSU Atsakymas yra nepateisinamas ir slikstus.

Lietuvis

Lietuvis  portretas
Amerikoje butu aptverta krantine,

asas to svecias

asas to svecias portretas
buk blaivus ir niekur neikrisi,,,
VISI KOMENTARAI 52

Galerijos

Daugiau straipsnių