Po užsieniečio skundo – tyrimas

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba pradėjo nagrinėti tarp "Beer Garden" apsaugininkų ir Klaipėdos universiteto studento iš Indijos kilusį konfliktą. Vaikinas teigė, kad į uostamiesčio barą jo neįleido vien todėl, kad yra ne europietis.

Klaipėdoje medijų filosofiją ir kultūrines industrijas studijuojantis 23-ejų Mahendra Gurjar neseniai liko sukrėstas populiarios pasilinksminimo vietos "Beer Garden" apsaugininkų elgesio.

Dienraščio žurnalistams jis pasakojo penktadienio vakarą su dviem savo užsieniečiais draugais panoręs užsukti į barą. Tačiau, kaip teigė pašnekovas, apsaugos darbuotojas esą pareiškė, kad į vidų įleidžiami tik lietuviai ir kiti europiečiai.

Tąkart bendrovės "Amber Food" rinkodaros vadovė Lina Nikonovaitė patikino, kad "Beer Garden" samdomi apsaugos darbuotojai neatrenka ir nediskriminuoja potencialių lankytojų pagal jų rasę, tautybę ar panašius kriterijus.

Baro atstovė aiškino, kad sprendimas – įleisti klientą į vidų ar ne – priimamas remiantis ilgamete apsaugininkų patirtimi ir tokiais objektyviais kriterijais kaip bendra žmogaus būklė, ar jis ne per daug išgėręs, ar nėra kitaip apsvaigęs, ar adekvačiai ir pagarbiai elgiasi, ar nėra tikimybės, kad jis gali sukelti muštynes ir panašiai.

Pats M.Gurjar tikino tą vakarą buvęs visiškai blaivus.

Gavusi studento iš Indijos skundą tyrimą dėl tautybės diskriminacijos pradėjo Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba. Tai patvirtino Teisės skyriaus vedėjas Vytis Muliuolis.

Tarnyba pateikti išvadas žada maždaug po mėnesio.

Lygių galimybių kontrolierius už asmens diskriminavimą, priklausomai nuo pažeidimo, gali skirti įspėjimą arba baudą nuo 40 iki 560 eurų. Taikant nuobaudą pakartotinai, ji dvigubėja.

Teigiama, kad piniginės baudos – neefektyvios, kur kas veiksmingesnis yra viešumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ar mums reikia?

Ar mums reikia? portretas
Sakote veiksmingiausias yra viešumas? Puiku, tai viešinkite.Žinosime ką gerbti ir į kokias vietas mums patiems vaikščioti,

to hara

to hara portretas
..Esi imigrantas, tai ir sedek ramiai, nesokinek, svetur atsibastes... Tai,tas- Jusu pasiulymas Lietuviams- Ajrijoj, Britanioj ,ir Norvegijoj??:))

hara

hara portretas
Esi imigrantas, tai ir sedek ramiai, nesokinek, svetur atsibastes.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių