Po langais – nudirtas gyvio kailis

Klaipėdoje Kaštonų gatvėje gyvenanti klaipėdietė nustėro po nakties prie savo namų radusi nudirtą gyvūno kailį.

Klaipėdoje Kaštonų gatvėje gyvenanti klaipėdietė po nakties prie savo namų rado nudirtą gyvūno kailį. Iš pradžių moteris manė, kad nukentėjo vilkinis šuo, tačiau paaiškėjo, kad tai – stirnos kailis.

67 metų Janina Vainutienė pasakojo, kad kailį rado užvakar rytą. Jis buvo paliktas prie medžio.

"Nustėrau pamačiusi tokį vaizdą. Kailis buvo labai panašus į didelio vilkinio šuns. Turbūt kažkas naktį susidorojo su gyvūnu. Kailis buvo šviežias", – pasakojo moteris.

Klaipėdietė apie radinį bandė informuoti atsakingas tarnybas. Moteris paskambino bendruoju pagalbos telefonu ir išgirdo nurodymą kreiptis į tarnybą, kuri atsakinga už gaišenų surinkimą.

"Padiktavo numerį, paaiškino, kad šis veikia visą parą. Tačiau prisiskambinti nepavyko", – pasakojo moteris.

Pasak J.Vainutienės, nudirtas kailis matėsi pro namų langus. Tad ji nusprendė nunešti radinį prie konteinerio, kad nereikėtų žiūrėti į kraupų vaizdą.

"Nunešti nunešiau, bet įmesti nepajėgiau – per sunkus", – kalbėjo klaipėdietė.

Pasak moters, abejonių, kad kailis šuns, jai nekilo, nes mikrorajone jų daug valkatauja.

"Sunku pasakyti, kas taip galėjo pasielgti. Gal kažkas pritrūko mėsos pavalgyti. Nesuprantu, kam reikėjo kailį numesti čia. Juk netoliese konteineriai. Pirmą kartą savo gyvenime patekau į tokią situaciją", – tvirtino moteris.

Apie radinį dienraštis "Klaipėda" informavo Klaipėdos valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą. Jos darbuotojai nuvyko įvertinti situacijos. Paaiškėjo, kad kailis ne šuns, o stirnos.

"Matyt, kokie brakonieriai išmetė. Medžioti stirnas šiuo metu yra draudžiama. Be to, įvežti medžioklės laimikius į miestą taip pat draudžiama. Kailiai turi būti sutvarkyti medžioklės vietoje", – komentavo Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antanas Bauža.

Apie įvykį buvo informuota policija ir aplinkosaugininkai. Jie ir aiškins, kas nudobė stirną, nudyrė kailį ir jį numetė mieste.

Uostamiestyje beglobiais gyvūnais ir gaišenų surinkimu rūpinasi viešoji įstaiga "Būk mano draugas". Jos vadovė Galina Kučinskienė sakė, kad stacionariu telefonu darbuotojai galėjo ir neatsiliepti, nes turi daug darbo.

Ją taip pat šokiravo įvykis Kaštonų gatvėje. "Baisus dalykas. Nebegaliu jau dirbti su žmonėmis. Jie yra potencialūs žudikai. Panašių atvejų, kad būtų numestas nudirto gyvūno kailis, kol kas nepasitaikė", – tvirtino vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To ppp

To ppp portretas
o nuo kada sungaudziai visa para dirba? cia kas tipo reanimacija???Ir kiek jusu manymu tu darbuotoju ten yra,kiek jie uzdirba,kad norite dar ir naktimis i ju privacius telefonus cirskint.

Ppp

Ppp portretas
Geras poziuris - daug darbo, tai i telefono skambucius neatsiliepiame. Akivaizdu, kad naktimis si istaiga nedirba ir nereikia aiskinti, kad yra tiek darbo, jog nesustodami plusate 24 valandas. Po velniu, jei nekeliatelaidinio telefono, tai bendrajame pagalbos centre turi duoti darbuotoju mobilius numerius. Kvepia tinginiu kontora, o ne visa para dirbancia istaiga.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių