Po keisto vizito – rūpesčiai

Uostamiesčio savivaldybės vadovai svarsto, kaip užtikrinti didesnį darbuotojų saugumą. Šis klausimas kilo po to, kai pas miesto merą atėjęs interesantas atsinešė šaunamąjį ginklą ir, išsitraukęs jį priimamajame, sukėlė tikrą sumaištį.

Ginklą pasidėjo ant stalo

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova pradėjo lankytis savivaldybės padaliniuose, kurie teikia paslaugas gyventojams.

Ji jau pabuvojo Vieno langelio ir e. paslaugų poskyryje, Viešosios tvarkos skyriuje, Socialinės paramos skyriaus padalinyje Vytauto gatvėje, Vaiko teisių apsaugos skyriuje.

Pagrindinis vizitų tikslas buvo įvertinti situaciją, siekiant pagerinti miestiečiams teikiamų paslaugų kokybę ir užtikrinti darbuotojų saugumą.

"Tokių žingsnių ėmėmės po to, kai į miesto mero priimamąjį atėjo vyras, kuris atsinešė ginklą. Nusprendėme pasižiūrėti, kaip įvairūs padaliniai gali apsisaugoti nuo lankytojų fizinių ir emocinių išpuolių", – teigė pavaduotoja.

"Klaipėda" jau rašė, kad vasario 20 dieną, apie 16 valandą, pas Klaipėdos merą Vytautą Grubliauską susitikimo atėjo 1931 m. gimęs klaipėdietis, kuris aiškino patyręs kažkokią žalą, žarstėsi litais ir kažką nerišliai šnekėjo.

Pas merą pokalbis užtruko apie 20 minučių, ir vyriškis išėjo į priimamąjį, kur ėmė kraustyti daiktus iš savo krepšio. Be kitų daiktų jis ištraukė ir į maišelį suvyniotą ginklą bei padėjo jį ant stalo.

Ką atvykėlis su juo būtų daręs, nežinia, bet tada veiksmų ėmėsi priimamojo darbuotojai, kurie paėmė ginklą ir iškvietė policiją. Ši ir išsivežė neadekvačiai besielgusį žmogų.

Keis darbo laiką?

E.Mantulova pripažino, kad sulaukiama pageidavimų, jog į savivaldybės padalinius žmonės galėtų užsukti ir prieš ar po savo darbo dienos.

Pavaduotojos teigimu, įstatymas taip pat numato, kad savivaldybė sudarytų sąlygas interesantams paslaugas teikti ne tik oficialiai pripažintu darbo laiku, o problemas būtų galima ateiti išspręsti iki 19 val.

"Manome, galbūt vieni su interesantais bendraujantys žmonės galėtų pradėti ir baigti dirbti anksčiau, o kiti darbo dieną pradėtų ir baigtų vėliau", – komentavo pavaduotoja.

Tobulinti yra ką

Anot E.Mantulovos, atkreiptas dėmesys, ar savivaldybės padalinių, kurie priima miestiečius, patalpos pritaikytos įvairioms žmonių grupėms: judėjimo negalią turintiesiems, akliesiems, vyresnio amžiaus asmenims.

"Pagal šį kriterijų turime netobulą aplinką. Reikia imtis veiksmų", – tvirtino pavaduotoja.

E.Mantulova neslėpė, kad sudėtingiausia situacija, kalbant apie judėjimo negalią turinčių ar sunkiai vaikštančių vyresnio amžiaus žmonių priėmimą, yra Socialinės paramos skyriaus padalinyje Vytauto gatvėje.

Pasak pavaduotojos, yra parengtas šio pastato atnaujinimo projektas. Remonto darbai yra būtini, nes inžineriniai tinklai susidėvėję, iš kanalizacijos sklinda nemalonus kvapas.

"Reikia apsispręsti, ar rekonstruoti pastatą, ar šį padalinį perkelti į kitą vietą, kur aplinką būtų paprasčiau pritaikyti neįgaliesiems. Dalis paslaugų čia teikiamos antrame aukšte. Reikėtų įrengti keltuvą, tačiau tam nėra techninių galimybių", – apgailestavo pavaduotoja.

E.Mantulova teigė, kad geriausios sąlygos yra Viešosios tvarkos skyriuje.

Sunkiai neįgaliesiems pritaikomos ir pagrindiniame savivaldybės pastate Liepų gatvėje esančios patalpos, kur klientams paslaugas teikia Vieno langelio ir e. paslaugų poskyrio darbuotojai.

Reikėtų pagalvoti ir apie apsaugą šiame padalinyje.

"Šiame padalinyje apsilanko labai daug žmonių. Reikia spręsti, kaip gerinti paslaugų kokybę. Pačios patalpos sunkiai pritaikomos neįgaliesiems. Reikėtų pagalvoti ir apie apsaugą šiame padalinyje", – pabrėžė pavaduotoja.

Padeda apsaugos darbuotojas

Socialinės paramos skyriuje Vytauto gatvėje dirba apsaugos darbuotojas, kuris drausmina lankytojus. Šią paslaugą savivaldybė įsigijo po to, kai prieš metus į šį padalinį užėjęs vyras apsipylė degiu skysčiu ir žiebtuvėliu padegė save.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vika

 Vika portretas
Baikit užsiiminėti niekais,nuvažiavot į lankas...ką bepasakysi...

Anekdotas

Anekdotas portretas
Palikite ta pensininką su ginklų ramybėje, nei jis ką puolė nei ruošėsi pulti. Ginklą nešiojosi legaliai, tik gal neadekvačiai elgėsi, senatvė.Kai moteris ieško ko nors savo rankinėje, tai ten irgi velnias koją gali nusilaužti, o kai iškrato turinį ant stalo, tai ko tik ten nerasi. Taip ir tas pensininkas, iškratė savo mantą iš krepšio, kažko ieškodamas, o tokį burbulą išpūtę, lygtai koks pasikėsinimas į merą buvo.

Tiesa

Tiesa portretas
Vytauto g. klientai aptarnaujami ne antrame aukšte, o pirmame ir trečiame aukštuose. Na taip pareigas galime krauti iki begalybės, o atlyginimai mažiausi ne tik tarp didmiesčių savivaldybių darbuotojų, bet ir rajonų savivaldybių darbuotojų.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių